Jakob Forslund lägger skridskorna på hyllan

Idag kom det tråkiga beskedet att vår center Jakob Forslund bestämt sig för att inte skriva något nytt kontrakt med klubben, utan i stället avsluta hockeykarriären och lägga skridskorna på hyllan.

Den 26-årige centerforwarden Jakob Forslund, fostrad i Västerås IK kom till Surahammar första gången på lån under säsongen 2014–15. Efter en kortare utflykt till Kristianstad och Kallinge/Ronneby så återkom Jakob till oss i Surahammar och har varit klubben trogen från säsongen 2016- och fram till idag. Drygt 200 matcher och ett 70-tal mål har det blivit genom åren.

Jakob Forslund har med sina 190 centimeter och 90 kilo i kombination med sin fina teknik varit en viktig spelare i laget. Jakob har varit en bärande spelare i d

e kvalspel som föreningen genomlidit under flera år, och det känns på något vis rättvist att en sådan grovjobbare som Jakob får avsluta sin i våra ögon allt för korta karriär med den succéartade säsong som nyss avslutades.

Vi fick några ord med Jakob, om tiden i Sura och beslutet att lägga av.

– Det känns rätt men också tufft att detta beslut nu är taget. Men tiden räcker helt enkelt inte till för att jag ska kunna ge allt det jag vill och det Sura förtjänar av mig. Jag har verkligen haft en otrolig tid här i Surahammar, och från första dagen jag kom ner till Surahallen så har alla jag mött varit helt fantastiska. Jag har verkligen uppskattat varje sekund, även under de perioder vi som lag brottats med stora motgångar.

– Jag vill rikta ett stort tack till er alla som kommit ner till ishallen och stöttat oss under mina år i föreningen, ni gör verkligen skillnad! Tack också till alla mina lagkamrater genom åren. Jag har fått vänner för livet och haft nöjet att få lära känna många otroligt fina människor!

– Jag skulle också avslutningsvis vilja rikta ett extra stort tack till några personer. Nicklas Larsson, Conny Grundström, Mattias Forsberg, Eric Alsdal, Christofer Udd, David Lidström, Jörgen Mähler och Linda Pettersson. Utan er hade min tid i Sura inte varit så bra som den blev. Stort tack också till min familj.

På återseende / #28 Jakob Forslund

Text: Mattias Forsberg
Foto: Idrottsfoto