Elliot Sjöström ny back i Surahammars IF

På måndagseftermiddagen blev det klart att backsidan i Surahammars IF förstärks med duktige Västeråskillen Elliot Sjöström som säsongen som gick spelade i Hockeytvåan med Falu IF.

Den snart 21-årige högerskjutande backen Elliot Sjöström har som sagt sina rötter i Västerås IK där han fostrats i såväl U16 som J20. Elliot har även spelat juniorhockey i Falu IF där han också fick sitt första a-lagskontrakt. Säsongen som gick gjorde Elliot Sjöström ett 40-tal matcher för Falun i Hockeytvåan och stod där för fina 29 poäng.

Vi blev så klart nyfikna på vår nya back och hörde av oss för att hälsa honom välkommen, men också få veta mer om hans tankarna kring sitt

nya lag.

-Först och främst stort tack. Det känns jättekul att ha klart med Sura. Det har varit mitt mål hela säsongen att spela mig till en plats i hockeyettan, och nu är jag där. Det känns motiverande att vara med i den nya fasen som Sura går in i där det kommer ställas högre krav på lagets prestationer framöver. Jag känner mig redo och ska se till att jag kan vara med och bidra från dag ett när vi kliver på is i höst.

Vad vet du om ditt nya lag?

-Precis som många andra så har jag följt Suras resa under säsongen som gått och imponerats av de resultat man lyckats uppnå. Jag har även åkt till Sura några gånger och tittat på laget, och har då fått ett gott intryck av hur laget beter sig och spelar. Att man lyckades hålla i och verkligen etablera sig i toppen av både höst- och vårserie (Allettan) tycker jag tyder på att det finns en bra träningsverksamhet vilket är något som jag värderar högt.

Om du kort skulle ge våra supportrar en liten bild av var du har dina främsta styrkor?

-Jag vill säga att min spets ligger främst i spelet med puck, både i uppspelsfasen och från offensiv blå och jag trivs bra att spela i både boxplay och powerplay.

Vi hälsar Elliot varmt välkommen till Surahallen i höst och önskar honom så klart stort lycka till hos oss i Surahammar kommande säsong.

Text: Mattias Forsberg