Henriksson fortsätter

Skövde IK meddelar att man har skrivit nytt kontrakt med nyttige forwarden Alexander Henriksson över säsongen 2022-2023.

Henriksson som varit moderklubben trogen sen han kom hem under säsongen 2015-2016 efter utflykter i Färjestad, Spel i OHL och Oskarshamn, har gjort gjort över 250 matcher i Siken, och med den nya signeringen närmar han sig i rask takt 300. Han har under de 7 senaste säsongerna gjort över 90 mål totalt vilket gör ett snitt på över 13 mål per säsong vilket är en fin siffra för 27-åringen.

SIK:s klubbchef Anders Lundström säger till hemsidan följande om Henrikssons nya kontrakt:

-Henriksson ville vi gärna ha kvar i laget. Med sin hårdhet, skott och storlek är han ett ett ständigt hot för motståndarna. Nu hade han en tuffare säsong rent målmässigt den gångna säsongen, men jag tror och vet att det är en revanschlysten H:sson vi kommer få se på isen kommande säsong. Efter att haft en säsong där det känns som det mesta träffat i ramvirket när han skjutit, så kommer han studsa tillbaka. Han är vältränad och känns oerhört motiverad för att starta den nya säsongen vilket känns jättebra.

Hemsidan vill utöver att gratulera Henriksson för till sitt nya kontrakt, även skicka en hälsning till Anton Lundmark som ju fick sitt nya kontrakt presenterat av klubbchefen i den återuppstådda SIK-podden under förra veckan. Anton som tog jättekliv under förra säsongen är givetvis en finfin signering av klubben inför kommande säsong.

Anders säger följande om Anton:
– Jag kommenterade ju Anton i Podden, men givetvis var det en prioriterad spelare att signera. Han är stor, har bra fart på rören, fin teknik och skjuter bra. Han hade en kanonutveckling förra säsongen, och det bästa är att det finns ännu mer att ta av där. Om han får vara hel och frisk och har alla delar med sig så kommer han ta ytterligare kliv kommande säsong.

Bägge kontrakten är skrivna på ett år.

Foto: mghpix