David Otter vaktar kassen även kommande säsong

Nu är det klart. Målvakten David Otter är överens med oss i Surahammars IF om en fortsättning över säsongen 2022/23.

23-årige David Otter har med sitt stabila målvaktsspel varit en starkt bidragande orsak till att vi i Surahammars IF kunde överraska hela hockeysverige och ta oss till Allettan och nästan hela vägen till Kvalserien mot Hockeyallsvenskan.

Farstafostrade David som under säsongen hade en räddningsprocent runt 93% kom till oss i Surahammar för ett år sen efter en sejour i Bodens HF. Här blev han en av många matchvinnare med sitt lugna och stabila målvaktsspel.

Nu gör han alltså brodern William sällskap ytterligare en s�

�song och det var en nöjd David Otter som vi fick några ord med under förmiddagen. Nöjd inte bara med nya kontraktet utan också med säsongen som varit.

– Lagets säsong var helt fantastisk. Jag tror många grabbar i laget känner så om sina egna prestationer också. Kul att vi fick ihop gruppen så bra, att alla individer i laget var med och bidrog till vår sportsliga framgång.

– Jag är självklart nöjd med min säsong. Jag har fått stå mycket och haft många matcher framförallt under allettan då jag verkligen fått visa mitt fulla register. Jag kom in förra säsongen till en riktigt fin grupp med grymma lagkamrater, å vi alla har bara höjt varandra under hela säsongen. Så dom har vart en av många faktorer till min framgång.

Vad känner du inför att du nu har ett nytt kontrakt klart med klubben och att du blir kvar minst en säsong till?

– Det känns jättekul med en förlängning. Ska bli grymt å få fortsätta representera Surahammars IF. Vi har haft en riktigt rolig höst å vinter, så jag ser fram emot att fortsätta vara en del av den här gruppen, och att spela inför våra fantastiska fans.

Vi önskar David varmt välkommen tillbaka till Sura i höst och hoppas på en riktigt fin säsong tillsammans.

Text: Mattias Forsberg

Foto: Oliver Szbo