Linus Marcko ny målvakt i Surahammar

Nu står det klart vem som ska göra upp med David Otter om målvaktsspaden i Surahammars IF. Det blir 22-årige Linus Marcko som ansluter till klubben efter en sejour i Östersunds IK

Linus Marcko med Viggbyholm (Täby) som moderklubb har förutom spel i IFK Täby under ungdomsåren främst fostrats i Timrå IK:s juniorverksamhet. Förutom J18 och J20 så har det även blivit en match i Hockeyallsvenskan och en registrerad match i SHL med Timrå.

Efter en utflykt till USA för spel i juniorligan NCDC hamnade Linus i SK Lejon, och gick sen via Örnsköldsvik innan han avslutade föregående säsong i Östersund. Men nu väntar alltså spel i Surahammars IF.

Linus Marcko är en lång (193 cm) och placeringssäker målvakt som garanterat kommer bli en riktigt bra utmanare till David Otter i vinter, men vad tänker då vår nye målvakt själv om utmaningen som väntar i Surahammar?

– Det känns riktigt bra att få fortsätta min utveckling i Surahammars tröja nästa säsong. Det är en klubb med riktigt fin hockeytradition och flera legendariska spelare. Vi har mötts vid tre tillfällen under säsongen och varje gång har jag blivit lika imponerad över den kapacitet och inställning som laget besitter.

– Jag har fått ett väldigt bra intryck av föreningen och ser fram emot att få spela en lång säsong och bidra till nya framgångar framför de grymma fansen i Surahammar.

Vi hälsar Linus hjärtligt välkommen till oss i Surahammars IF och önskar honom stort lycka till i höst.

Text: Mattias Forsberg
Foto: Östersunds IK