Lagkaptenen Udd förlänger med Surahammar

Nu är det klart att även Surahammars lagkapten Christofer Udd blir kvar i laget. Under lördagen gjorde den spelskicklige backen klart med moderklubben om en förlängning säsongen 2022/23

Den 32-årige veteranen Christofer Udd, fostrad i Surahammars kommer därmed göra sin trettonde säsong i A-laget (debut 2009).

Den duktige backen skrapade ihop 23 poäng förra säsongen (5 mål, 18 assist) och visade tydligt att han med sin rutin bara blir bättre och bättre. Med erfarenheten kommer mognaden och Christofer har i egenskap av lagkapten och spelskicklig back haft en stor del i Surahammars framgångar under säsongen som gick.

Ett viktigt symbolvärde att just lagkaptenen och en egen produkt med stort hjärta för föreningen väljer att stanna. Vi fick ett snack med Christofer för att höra hans tankar kring nya kontraktet, säsongen som varit och truppen som just nu formas av sportchefen Jörgen Mähler.

Grattis Christoffer till ditt nya kontrakt. Hur känns det att köra vidare i Sura?

– Tack! Det känns både roligt & inspirerande att köra ett år till och fortsätta på den resan som vi hade förra säsong.

Var det självklart att köra en säsong till?

– Min intention har hela tiden varit att spela men sen gäller det att få ihop alla pusselbitar på sidan av hockeyn, det ska passa min arbetsgivare som har varit otroligt stöttande och låter mig lägga ner den tiden som krävs och även min sambo där hon tar ett stort ansvar under säsongen eftersom jag är borta väldigt mycket så det känns bra att få den stöttningen och dom bitar på plats.

Vad säger du om den säsong som nyss avslutades?

– Ja vart ska man börja? Helt klart en av dom bästa och roligaste säsongerna i hela min karriär, sjukt stolt över grabbarna att vi tog det så långt så som vi gjorde. Att få vara med på den här resan och vända det negativa trenden till något positivt både på isen & utanför isen.

– Framförallt kvartsfinalen mot Huddinge är något jag kommer bära med mig länge, att få spela inför 800st in Surahallen och vi vänder på matchserien, det var nästan så att man blev tårögd efteråt över att se så mycket glädje i hallen. Det är en bild i huvudet som jag kommer bära med mig!

Lagbygget börjar gå i mål. Vad tänker du om gruppen ni får nästa säsong?

– Tycker att lagbygget ser intressant ut med några spännande nyförvärv sen är det kul att många väljer att stanna och viktigt att vi får behålla stommen som vi kan bygga vidare på. Gruppen vi hade förra året var det som gjorde att vi tog oss långt, alla krigade för varandra, accepterade sina roller, bidrog med bra energi och framförallt glädjes åt varandras framgångar.

– Avslutningsvis vill jag passa på att tacka alla föräldrar och ni som hjälper till ideellt, sponsorer, publiken och Sura Support som stöttat oss under hela säsongen, vi gjorde det här tillsammans! Nu tar ser vi till att ha en härlig sommar så ses vi i Surahallen till ispremiären!

På återseende / Christofer Udd #33 Le Bleü

Text: Mattias Forsberg

Foto: Oliver Szabo