Lars ”Lillis” Lövblom blickar framåt efter kvalseriedramat. Till höger: Jesper Wiberg, enda spelaren som just nu har kontrakt med Hudik. FOTO: FLYWOOD STUDIOS & CHRISTIAN FLODIN

Hudiksvalls sportchef Lars ”Lillis” Lövblom: ”Vi kommer fortsätta vår satsning” * Truppbygget * Tappar trio till HA

De gjorde en kanonsäsong, var i Hockeyallsvenskan ett par minuter i sista omgången – men föll på målsnöret i en superrysare.

Hur Hudiksvall laddar om?

Vi tog ett snack med sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom.

– Det går inte att tycka synd om sig själva för länge. Vi kommer fortsätta vår satsning för att vara ett topplag även nästa säsong, säger han.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 21/22 * Silly season-bilder

 

Det är nu två veckor sedan kvalserien fick en nästan osannolik upplösning.

Ni vet hur det slutade.

Östersund gick upp, Nybro och Hudiksvall missade.

Lars ”Lillis” Lövblom, 58, tänker fortfarande på det då och då.

– Jag har ju varit med om en hel del genom åren, men ja, det här har varit lite svårt att släppa helt, att komma över. De där scenariona som spelades upp där och då…det blir liksom en chock när man står där som förlorare till slut. Det har tagit tid att vänja sig vid tanken på vad som hänt, säger han ärligt till hockeyettan.se.

Men sen repar han snabbt mod:

– Men det går ju inte att gå omkring och tycka synd om oss själva heller, det blir inte bättre av det. Vi gjorde personbästa i kvalserien och kan bara gratulera ÖIK och ta ny sats.

* Har ni gjort någon slutanalys av säsongen?

– Vi har börjat och håller på och tittar på det och känner oss ända trygga i att vi är på rätt väg. Vi har stakat ut en väg som vi tror på och kommer fortsätta bygga vidare på det och kanske behöver skruva på vissa delar. Vad är det som krävs för att nå hela vägen? Det är sånt vi tittar på, och då handlar det om saker både på och utanför isen. Men vi vill, och ska, tillhöra skaran av de lag som kan gå upp år efter år. Någon annan målsättning finns inte.

Så…hur ser det ut rent sportsligt då? Hur har snacket med spelarna varit de här två veckorna? Vad är på gång in – och ut?

”Lillis” ger här ett rakt besked.

– Vi kommer att tappa tre spelare till HockeyAllsvenskan, det vet jag. Jag vill inte säga vilka namn eller klubbar, det är upp till de nya föreningarna när de vill presentera det.

* Hur känns det?

– De är klart att det är synd att vi tappar dom här spelarna, men vi har ju den platsen i näringskedjan. Vi får, och här är jag ärlig, se det positivt. Att spelare gör det så bra hos oss att de kan gå uppåt i seriesystemet är ett bra betyg för oss och kan ju locka flera spelare som vill utvecklas hit.

* Hur många fler spelare räknar du med att tappa?

– Det är svårt att säga så här tidigt, men jag skulle tro att det blir sju-åtta spelare som lämnar, kanske nån mer. 

* Och ska det in lika många?

– Precis, säger ”Lillis” och skrattar.

På rostern just nu finns bara ett namn för 22/23: målkungen Jesper Wiberg, 24. Dessutom har Lövblom själv och coachen Dennis Hall, 33, kontrakt även över nästa säsong. 

* Det ser lite tunt ut. Hur många är klara men inte presenterade?

– Haha. Ja, det är väl en handfull som vi är överens om och sen för vi diskussioner med ytterligare en handfull spelare. Det kommer nog ut lite nyheter nästa vecka.

* När vill du ha truppen klar?

– Det blir nog inte före midsommar i alla fall. Vi i Hockeyettan är ju liksom tredje led här. Först ska SHL välja, sen HockeyAllsvenskan och sen vi.

* Är det prio på någon del i det kommande lagbygget?

– Nej, det är det väl det inte. Vi vill bygga laget på det sätt vi gjorde i fjol, med offensiva enheter och defensiva enheter. Just nu saknas det lite namn i båda delarna och det det kommer ta lite tid att få allt klart, men det får det göra. Huvudsaken är att det blir bra till sist.

Text: PeO Larsson

LÄS MER: SILLY SEASON VÅREN 2022

Hudiksvalls coach Dennis Hall om talet till spelarna efter kvalmissen: De hörde på min svajande röst att jag var väldigt tagen