Surahammar skriver nytt kontrakt med Johansson

Backsidan i Surahammars lagbygge är nu komplett. Detta efter att den skridskoskicklige Marcus Johansson i slutet på förra veckan skrev på ett nytt kontrakt med klubben.

Den 23-årige backen är fostrad i Västerås IK där han spelat såväl ungdomshockey som juniorhockey upp till J20 Super Elit. Seniorhockeysejouren inleddes sen i ATG Hockeyettan Östra med ett par säsonger i Enköping. Till Surahammar kom Marcus på allvar säsongen 20/21, och det nya kontraktet innebär alltså att Marcus nu kan förbereda sig på sin tredje säsong i Surahammar.

Marcus är en skridskostark och hårt arbetande back som har just det defensiva spelet som främsta styrka. Någon poängmaskin är han inte men vad gör det när Marcus med sitt kloka backspel skapar både trygghet och målchanser åt sina lagkamrater.

Förra säsongen så blev det ett mål och fem assist på 30 matcher för Surahammar (Marcus inledde säsongen med Hallstahammar i Hockeytvåan).

Vad säger då Marcus själv om att snöra på sig skridskorna och dra på sig Suratröjan ännu en säsong?

– Det känns kul att få vara kvar en säsong till i Sura. Det var ett självklart beslut för mig när Jörgen Mähler hörde av sig och ville förlänga. Jag var ju inte med hela säsongen som var så jag ser fram emot att vara med från start.

– Jag tycker att jag kan prestera bättre än vad jag gjorde under den förra säsongen och därför ska det bli kul att få en hel säsong med laget och förhoppningsvis så kan jag bidra mer i det offensiva spelet då.

– Även jag tycker som alla andra att det är skitkul att det är så många spelare som väljer att stanna en säsong till. Det ger oss en bra grund att bygga vidare från och jag ser mycket fram emot säsongen som väntar.

Vi säger grattis till det nya kontraktet och hälsar Marcus välkommen tillbaka till Surahallen i höst. Nu är som sagt backsidan komplett, men om vi förstått signalerna från sportchefen Jörgen Mähler så är det en forward på väg in.

Vem det är och när det är klart? Ja då kan ni läsa det här på vår webb och i våra sociala kanaler.

Text: Mattias Forsberg
Foto: Oliver Szabo