Hampus Wallin gör Surahammars trupp komplett

Hampus Wallin, en 24-årig forward med rötterna i Bålsta och fostrad i Västerås IK. Det blev den sista pusselbiten när Surahammars sportchef under onsdagen stängde truppen inför säsongen 22/23.

Hampus Wallin med tolv allsvenska matcher för Västerås IK på sitt CV och tidigare spel i Enköpings SK kommer närmast från Eskilstuna Linden i ATG Hockeyettan Västra där han den gångna säsongen petade in fyra mål och stod för sex assist.

”Skridskostark och laglojal kille med bra attityd” – lyder omdömet från sportchefen Jörgen Mähler, men hur skulle Suras nyaste spelare presentera sig själv?

Vi tog kontakt med Hampus Wallin under eftermiddagen för att få veta mer och samtidigt gratulera till det nya kontraktet.

– Tack så mycket! Det ska bli jättekul att få dra på sig suratröjan nästa säsong. Med tanke på hur sent vi i Linden avslutade föregående säsong (negativt kval) så känns det skönt att redan nu ha gjort klart inför kommande år.

 Vad kommer Hampus Wallin bjuda på i vinter?

– Förhoppningsvis kan publiken få se en forward som bidrar med bra fart och mycket skott. Förra säsongen vart inte som väntat för mig personligen eller för laget jag spelade i. Det gör mig otroligt motiverad att få möjligheten att komma till Surahammar och visa att jag kan prestera bra hockey.

– Jag tror att det kommer att vara väldigt kul att lira hockey i Sura kommande säsong eftersom laget lär ha många ögon på sig redan från start. Avslutningsvis är jag övertygad om att vi kommer lyckas bygga vidare på den fina säsong som laget presterade säsongen som var. Jag ser fram emot att få dra igång efter sommaren.

Vi hälsar Hampus Wallin hjärtligt välkommen till oss i Surahammars IF. Vi hoppas att du ska trivas och att vi alla får njuta av bra ishockey i vinter.

Ett tack också till vår egen Mr Sura, Jörgen Mähler som med imponerande effektivitet byggt en slagkraftig och intressant trupp på rekordtid. Snyggt jobbat och stort tack för ditt slit och ditt stora surahjärta.

Bilden på Hampus Wallin är tagen av fotograf Erik Kruse
Websida: Fotograf Erik Kruse

Text; Mattias  Forsberg