Hockeytvåans poängkung till SIK

Skövde IK meddelar att man  plockat in kanadensaren och hela Hockeytvåans poängkung från den nyss gångna säsongen, Josh Laframboise, i truppen inför säsongen 2022-2023.

Josh som fullkomligt öst in poäng i Åmål i Hockeytvåan mäktade med hela 97 poäng på 33 grundseriematcher, och sen fortsatte med att göra 20 poäng i kvalserien till Hockeyettan, var därmed den mest produktiva spelaren i hela hockeytvåan 2021-2022. Nu förstärker han Sikens offensiv inför den mycket spännande säsongen 2022-2023, som trots att det inte var så länge sen SM-slutspel och kval avgjordes, närmar sig med stormsteg.

Bild: Sofie Alexandra Kitterød

Klubbchefen Anders Lundström kommenterar värvningen av Josh, som faktiskt är SIK:s första utlandsimport på många år, till hemsidan:

-Ska bli riktigt roligt detta att Josh väljer att komma hit och förstärker oss. Han hade en önskan om att få stanna i Sverige efter sin säsong i Åmål och vi är otroligt spända och glada över att han väljer att köra hos oss.

-Josh har som så många andra spelare drabbats hårt av att säsongen ställdes in helt i Kanada säsongen före denna som gick på grund av pandemin. Proffsligorna och college stoppades ju i väldigt stor utsträckning, och han avslutade säsongen utan att knappt ha spelat någon match alls 2020-2021. Han hamnade sedermera på ett Europaäventyr och just Åmål inför den just avslutade säsongen. Där talar ju hans statistik från 2021-2022 sitt tydliga språk tänker jag, fortsätter Lundström. Men han har gjort det bra även på hög  College-nivå innan han kom till Sverige.

-Josh är en avig spelare helt klart. Han vet uppenbarligen vart målet är beläget på isen, och när man tittar på hans spel så finns den en attackkänsla när spelet går över blålinjen. Det ska bli bli väldigt intressant att se vad han kan göra även på Hockeyettan nivå i hop med vår övriga forwardsuppsättning.

-Det ska också bli kul att se vad som händer nere här i korridorerna på Hovet nu. Jag förväntar mig ett irriterat samtal från vår materialansvarige här inom kort, vars engelska tydligen har mer att önska, skrattar Anders som avslutning.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2022-2023.

Mer om Josh hittar ni här:

https://www.eliteprospects.com/player/255512/josh-laframboise