Backsidan tar sig

SIK:s klubbchef, Anders Lundström lämnade idag inte bara ett positivt besked utan två, när det gäller klubbens backsida.

Både Axel Abrahamsson och Joel Werner har skrivit på nya ettårsavtal med Siken.

Axel som är en riktig Skövde produkt och aldrig spelat i en annan klubb, kommer starta sin 8:e säsong  i A-laget vid en ålder av 24, och kommer under kommande säsong närma sig 300 matcher i den röda dressen om han får vara hel och frisk.

Joel som kom tillbaka till Siken inför 2020-2021.  Han tillbringade stora delar av ungdomsåren i klubben och begav sig då hemåt efter en lång rad säsonger ute i hockeysverige, och startar därmed sin 3:e raka säsong i Billingehov.

Anders kommenterar de fina förläggningarna till hemsidan såhär:

-Helt klart viktiga kuggar som förlänger. Axel har på sina 7 år i A-lagsdressen missat 1 match total, och det var när han åkte rakt in i sargen med huvudet före för ett par år sen och medical team sa nej till spel. Annars har han varit i laguppställningen varje gång och bara det är en imponerande grej i sig i dagen ishockey. Han står för en kontinuitet och spelar ett riktigt uppoffrande spel för laget, vilket såklart alltid är viktigt att ha i ett lag. Han har mognat i spelet senaste åren och blivit stabilare och stabilare. Han har trots sin unga ålder samlat på sig massor av rutin och nu hoppas vi att han ska utvecklas vidare och ha sina bästa säsonger framför sig helt klart.

När det gäller Joel så är det verkligen roligt även där att han satsar vidare med oss. En väldigt bra och stabil tvåvägsback som är omtyckt av alla i föreningen och har fina spelvändningar och ger en trygghet till försvaret och målvakterna. Han är i en ålder då han fortfarande har år framför sig när han ska ta steg och vara som bäst, och det tror vi stenhårt på att hans kommande säsong kommer bi för hans del.

Båda signeringarna känns väldigt bra för oss och vi tycker att det känns fint med backuppsättningens utformande än så länge.

bägge kontrakten är skrivna över säsongen 2022-2023.