Sportchefen ”Lillis” Lövblom har nu lockat två poängkungar till Hudik: Samuel Eriksson (t v) och Filip Sjöberg. FOTO: FLYWOOD STUDIOS, OLIVER ÅSTRÖM, ANDREAS PLANCK

Näste poängkung in i Hudik: ”Inget att fundera på” * Sjöberg om flytten till topplaget

Han hoppades på ett samtal från Hudiksvall efter en succésäsong. 

När det kom var beslutet enkelt.

– Det var ingenting att fundera på egentligen, säger Sundsvalls poängkung Filip Sjöberg.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 21/22 * Silly season-bilder

 

Hudiksvall föll på målsnöret i sista omgången i kvalserien, men sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom var – i den här intervjun – tydlig med att satsningen mot HockeyAllsvenskan fortsätter. 

– Vi har stakat ut en väg som vi tror på och kommer fortsätta bygga vidare på det och kanske behöver skruva på vissa delar. Vad är det som krävs för att nå hela vägen? Det är sånt vi tittar på, och då handlar det om saker både på och utanför isen. Men vi vill, och ska, tillhöra skaran av de lag som kan gå upp år efter år. Någon annan målsättning finns inte, sa han bland annat. 

Och nu, en månad efter samtalet, börjar truppen ta form.

De har bland annat dundrat in två toppspelare från konkurrenter i norra serien.

Först landade de ju Samuel Eriksson, som gjorde 52 poäng för Kalix förra säsongen.

– Jag tror alla som kommer till Hudik redan vet vad som förväntas, och vad målet är, sa Eriksson då till hockeyettan.se.

Nu tar de in Filip Sjöberg, 22, forwarden som är skolad i Timrå IK och som vann Sundsvalls poängliga i vintras med 44 poäng på 35 matcher.

Beslutet att byta till topplaget var enkelt.

– Det var väl ett lag som jag tänkte att om de skulle höra av sig så var det inget snack. Sen gjorde de det och på den vägen är det. Det är superkul och det känns verkligen inspirerande. Man vet ju hur det har gått för dem och att de verkligen satsar. Så det känns toppen, säger Filip Sjöberg till Hela Hälsingland.

Hudik har nu – i alla fall officiellt – elva spelare klara för 22/23.

Men verkligheten är en annan.

– Vi är nästan klara, det är få platser kvar att fylla och namnen kommer vi släppa så småningom, säger sportchefen ”Lillis” Lövblom lite hemlighetsfullt till hockeyettan.se

* När vill du ha allt klart?

– Vi hoppas till midsommar. 

LÄS MER: Detta visste du inte om spelarna i Hudik

HUDIKS TRUPP JUST NU: 

Backar: Filip Lander, William Eckmyhl, Gustav Lindström, Marcus Björk (ny från Borlänge).

Forwards: Jesper Wiberg, Adam Byström Johansson, Oskar Klaar, Johan Lindholm, Carl Westberg (ny från Halmstad), Samuel Eriksson (ny från Kalix), Filip Sjöberg (ny från Sundsvall).

Silly season-special i Hockeyettan våren 2022 * Klara övergångar * Förlängningar * Rykten