Tilly tillbaka

Skövde IK meddelade igår att man tagit in Emil Smedberg till offensiven.

Idag lämnar vi det glädjande beskedet att Adam Tilander stärker upp backsidan och väljer spel i moderklubben igen. Han vänder tillbaka till Billingehov efter sin utflykt till Lillehammer i slutet på förra säsongen och har signat ett nytt 1-års kontrakt med Siken.

Adam som är en poängstark back har snittat nästan en poäng per match på sina ca 120 matcher sen han kom tillbaka till moderklubben mitt under säsongen 2018-2019 efter att ha inlett den säsongen i Almtuna.

Skövde IK:s klubbchef Anders Lundström är nöjd med att Adam vänder hem igen.

-Tilly är en klassback. Han är välutbildad och har fina uppsidor i offensiven som vi alla vet. Han hade en liten stökig säsong i fjol där han hade småstrul med skador under hösten och vintern, men känns nu fit for fight, och vi tror att han kommer få en kanonsäsong i vinter. Han känns väldigt motiverad och det ska bli otroligt kul att få följa honom och vår övriga backsida framöver.

Den känns riktigt bra och utvecklingsbar ut, och vi har goda förhoppningar om att vi ska ha en fin säsong med spelet över hela banan från hela backbesättningen.

Hemsidan hälsar Adam välkommen hem igen och börjar se fram mot ispremiären.

När är den?

-Vår första gemensamma träning för A-laget på is, kommer vara lördagen den 13:e augusti på förmiddagen i Billingehov, svarar Anders. Första hemmamatchen blir ju SIK-dagen, 3:e september också. Då kommer vi bland annat släppa vårt nya matchställ och såklart ha lite kringaktiviteter.

Vi drar igång fysen igen idag måndag, med träningar och tester under denna vecka. Alla spelare utom Josh kommer att vara på plats redan under denna första vecka som det ser ut.

Det är riktigt roligt att det drar igång igen och man märker hur taggade alla från spelare, ledare till materialförvaltare är. Man märker att det börjar närma sig när Basse kommer med en bil full med utrustning såhär på förmiddagen, avslutar Anders.

Mer om Tilanders statistik och karriär hittills hittar ni här:

https://www.eliteprospects.com/player/147733/adam-thilander