Siwert, Jacob, Charlie och tack för allt

Skövde IK är mitt uppe i förberedelserna för säsongen 2022-2023, där första träningsmatchen mot Grästorp närmar sig med stormsteg.

Klubben presenterar några nyheter där man meddelar att skicklige centern Simon Siwert har skrivit kontrakt över kommande säsongen, och att man även gett A-lags kontrakt till två av klubbens 02:or Jacob Emanuelsson och Charlie Scherman.

Siwert som kom hem till moderklubben inför förra säsongen kommer därmed ge sig in i sitt andra år som A-lagsspelare i Sikens tröja.

SIK:s klubbchef kommenterar nyheterna om kontrakten till hemsidan:

Simon gjorde en stabil första säsong förra året och blev bättre ju länge säsongen led. Han visade på slutet att han har väldigt mycket hockey i sig och när han fick större utrymme så levererade han också på en allt högre nivå. Han har tränat jättebra under våren och sommaren och har sett fin och stark ut nu när vi gått på is, så det ska bli riktigt roligt att se vart han tar vägen med detta under säsongen.

Jacob har varit riktigt bra och levererat i juniorerna och har redan spelat en handfull matcher i A-laget. Han har en jättefin uppsida i sin offensiv så det blir intressant att se hur han utvecklas och anpassas nu när han kommer till en högre nivå.

Charlie kom till oss mitt under förra säsongen och är en spelare som jobbar stenhårt för laget hela tiden, har ett fint skott och är riktigt oöm. Bägge två har tränat riktigt bra under sommaren och är väl värda chansen att ingå i ordinarie trupp.

Anders fyller i: -Vi har även ytterligare spelare underifrån som ser intressanta ut och som varit med under sommaren. Så vi är rustade.

-Vi vet att vi har en bred trupp nu och att alla inte kan spela samtidigt, men vi har gjort ett val att bredda truppen och eventuellt kan det bli aktuellt med utlåningar. Vi ser det som en bra sak att vi har alla spelare under vårt paraply och kanske kan låna ut någon som är lätt att ta hem, snarare än att behöva riva och leta om situationer med skador och sjukdomar skulle uppstå.

Klubben meddelar också att truppen nu är så stängd den kan bli i dessa tider och att det då innebär en del förändringar totalt sett från föregående år.

Spelare som ingick i förra årets sluttrupp, och nu lämnar SIK av olika anledningar är:

Hugo Fagerblom, Elias Dynell, Samuel Gustafsson, Erik Dahné, Fredrik Dahné, Jesper Erlandsson och William Frödelius.

-Vi vill från klubbens sida ödmjukt tacka grabbarna för sina fina insatser i Siken! Vi önskar dem stort lycka till i vad de nu ska ha för sig, både i hockeyvärlden och i det civila. Riktigt fina och bra killar allihop, kommenterar Anders spelarna som nu lämnar.

-Speciellt tack till Skövde killarna som är härifrån och varit här länge, och har mycket SIK-blod i ådrorna. Riktiga glädjespridare som har gett klubben väldigt mycket hårt jobb under åren. Jag hoppas att det är med på återseende vi släpper i från oss dem, och att de nån gång dyker upp här igen, och om inte som spelare, kanske som utmärkta ledare för något av våra lag, avslutar Anders.

Med det, kan hemsidan konstatera att det är ett par dagar kvar till första träningsmatchen och att laget varit på is i drygt en vecka.

-Det har sett bra ut. Staffan och Johan har gnuggat på ordentligt med grabbarna under veckan. Och i onsdags anslöt Josh från Kanada och klev mer eller mindre ut på isen direkt från flyget, kommenterar Lundström första veckan.

-Alla har varit med, förutom att någon spelare har stått över enskilda träningar på grund av någon skavank, så det har varit full fart direkt med många spelare på isen. Laget ser riktigt taggat ut för säsong och det ska bli riktigt kul att komma igång och spela matcher här i veckan, avslutar han det hela.

SIK går in i matchläge under veckan och har två matcher på schemat.

Onsdag 24:e augusti Grästorp borta kl 19 och fredag 26:e, Vimmerby borta kl 19.