Glada miner i Piteå som vann helgens DM-poolspel. Till vänster backen Markus Magnusson, till höger nyförvärvet Jesper Ylivainio. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

Piteås succéhelg – tre raka segar i DM: ”Vi ska bli näst bäst i Norrbotten” * Drömdebut för talangen

Tre raka segrar och 13–3 i målskillnad.

Piteå Hockey gick rent i DM-poolspelet i Kiruna.

– Det finns en målsättning från Piteå Hockey att vi ska bli näst bäst i Norrbotten. Vi har satt ribban högt. Jag tycker att vi har något bra på gång, säger nye forwarden Jesper Ylivainio.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Matchklipp * Silly season * Citat

 

Piteå gör en nysatsning (läs längre intervju med sportchefen Jonatan Glader här) efter några magra år – och ja, en hel del tyder på att de är på rätt väg.

I helgen vann de DM:s poolspel uppe i Kiruna efter tre raka vinster mot seriekollegorna: 5–1 mot Kalix i fredags, 2–1 mot Kiruna AIF i lördags och 6–1 mot Kiruna IF på söndagen. 

Oscar Nilsson, 20, hajpat nytillskott från Skellefteå AIK där han gjorde 61 poäng i J20-laget i fjol och även fick chansen i SHL, gjorde bland annat mål efter sju minuter i sin debut för Piteå i fredags.

– Vi har ett riktigt bra gäng, det kan gå riktigt långt om vi fortsätter jobba som vi gjorde idag, sa han till Piteå-Tidningen.

Och sedan har det bara rullat på.

Efter krossen mot Kiruna IF på söndagen står det klart att Piteå får möta Luleå i DM-finalen senare i vinter.

Jesper Ylivainio, 25, inplockad från Troja-Ljungby och med över 150 matcher i ligan på sitt cv, var också nöjd med insatsen. 

– Vi gick in med inställningen att vi skulle vinna DM. Det har varit tre bra prestationer. Mycket i vårt spel som har klickat bra i helgen. Kanske framför allt spelet utan puck. Som i slutändan ledde till att vi gjorde mycket mål. Vi är nöjda med helgen såklart, säger han till Piteå-Tidningen.

Han är också tydlig med vad som gäller 22/23.

– Det finns en målsättning från Piteå Hockey att vi ska bli näst bäst i Norrbotten. Vi har satt ribban högt. Jag tycker att vi har något bra på gång.

***

Resultaten i DM: 

Fredag: Kiruna AIF-Kiruna IF 7–4, Kalix-Piteå 1–5

Lördag: Kiruna IF-Kalix 0–5, Piteå-Kiruna AIF 2–1

Söndag: Kiruna AIF–Kalix HC 1–5, Kiruna IF–Piteå HC 1–6

***

Premiären i norra serien: 

Söndag 2 oktober (16.00): Piteå-Kiruna AIF, Kalix-Boden, Hudiksvall-Teg, Sundsvall-Örnsköldsvik, Kiruna IF-Vännäs.

FAKTA – här är Piteås alla nyförvärv 22/23

Oscar Nilsson, f, Skellefteå J20

Fredrik Bergdahl, b, Boden

Rasmus Similä, f, Kiruna IF

Arvid Mella, f, Surahammar

Jesper Ylivainio, f, Troja-Ljungby

Daniel Nyberg, b, Örnsköldsvik 

Sebastian Hansson, f, Boden

Tommy Wargh, b, Boden

”Har inte cyklat en meter…” * Efter galna löftet – nu sätter han sig på sadeln * Start måndag – ska cykla 70 mil till Östersund