Simon Ericsson tvingas sluta – ett tungt besked för Tyringe och nye coachen Pelle Svensson. FOTO: TYRINGE HOCKEY/FACEBOOK

Tyringes smäll – kaptenen Simon Ericsson tvingas slutar efter ny skada: ”Klart att det är oerhört tungt”

Blytungt besked för Tyringe med bara knappt två veckor kvar till premiären.

Toppbacken och lagkaptenen Simon Ericsson, 24, tvingas lägga av.

– Jag måste tänka långsiktigt och inte straffa mig själv inför framtiden. Det finns ett liv efter hockeyn också, säger han.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Matchklipp * Silly season * Citat

 

Simon Ericsson var Tyringes kanske bäste spelare när de åkte ur ligan våren 2021.

Backen landade på 38 poäng på 44 matcher och belönades med ett allsvenskt kontrakt med Kristianstad, men drog av ena knäskålssenan redan under försäsongen och spelade inte en enda match förra säsongen.

I somras gick han tillbaka till sin moderklubb och så sent som förra söndagen gjorde han – äntligen – matchcomeback efter ett uppehåll på över ett år i en match där nytillskottet Adam Ingvarsson fick lämna isen efter att ha fått en skridskoskena farligt nära halsen. 

– Jag är mest – tacksam. Tacksam för att jag lyckats ta mig tillbaka, tacksam för allt stöd från familj och läkarteam och alla som hjälpt mig. Det har varit en tuff tid, sa han till Norra Skåne då.

Men glädjen blev sannerligen inte långvarig.

Bara några dagar senare – i onsdagens match mot Mörrum – drabbades Simon Ericsson av en ny, tuff skada efter att ha brakat in i sargen och knäet vikt sig.

Han kände snabbt att något var fel. 

Och när domenkom  från sjukgymnast och läkare  var den brutal:  två frakturer på knät, varav en allvarlig på utsidan och akutoperation redan nu i veckan. 

– Klart att det är oerhört tungt, men jag har nästan vant mig nu. Det känns nästan hemskt att säga det, säger han till Norra Skåne.

Efter skadedomen tog han själv beslutet att lägga av.

– Det här beskedet hade jag gärna väntat med ett par år, men skador tillhör tyvärr världens roligaste sport. Sju frakturer, runt 100 stygn och nu en sjätte operation senare är det dags för mig att hänga upp skridskorna. Det känns tungt att inte få att inte få bestämma själv när man ska lägga av, säger han till klubbens hemsida. 

Till Norra Skåne säger han också: 

– Jag måste tänka långsiktigt och inte straffa mig själv inför framtiden. Det finns ett liv efter hockeyn också.

För Tyringe, där Ericsson förväntades få en stor roll i vinter, är skada förstås ett dråpslag.

De tvingas nu börja leta ersättare.

– Vi kommer inte att kunna ersätta Simon med allt det han var och det hjärtat han har för Tyringe, det är omöjligt. Däremot ska vi försöka hitta en spelare som har samma kvalitet på isen, säger sportchefen Daniel Söderberg till Norra Skåne.

***

Premiären i södra serien: 

Fredag 30 september: Nybro-Karlskrona (19.00).

Söndag 2 oktober: Borås-Mörrum, KRIF-Halmstad, Vimmerby-Tyringe, Kalmar-Troja-Ljungby (16.00)

Superguide 22/23 – ALLT du behöver veta om säsongen * Strecken i tabellerna * Spelschemat * Play off & kval