Matchreferat SIK – Borlänge

Seriepremiären gick verkligen från moll till dur då hemmalaget hämtade in 0-3 till 3-3 och tar hem segern efter straffar. Ja det var ett hundratal som lämnade Billingehov med ca 1 minut kvar, det skulle de inte ha gjort, för maken till vändning har sällan skådats.

Första perioden ägs av SIK och det är mer eller mindre bara ett lag på banan. Mängder av lägen skapades och publiken i Billingehov väntade bara på ledningsmålet. Borlänge skapade egentligen ingenting av värde på egen hand, men när SIK slarvade i egen zon och spelade väl optimistiskt så tar bortalaget vara på läget och 0-1 sätter Leon Cadei Hackley.

Andra perioden är inte lika överlägsen spelmässigt för SIK men hemmalaget borde ha petat in någon puck i mål, men icke. Istället är det Borlänge som genom Ludvig Westerlnd kan sätta 0-2. Detta efter att hemmalaget återigen spelat med nonchalant övermod så det räcker och blir över. Ett resultat som står sig perioden ut.

Den tredje perioden ägs egentligen av SIK men det börjar mindre väl och Borlänge gör 0-3 efter styvt en minut på ett skott som inte såg otagbart ut för Wallin i hemmamålet. Målskytt för bortalaget Charles Eklund. Därefter är det egentligen bara ett lag på banan och upphämtningen tar fart när David Lundmark petar in 1-3 drygt 7 minuter in i perioden. I powerplay smäller Emil Smedberg in pucken i pilsnerhöjd i bortre burgaveln och då lyser 59.39 på tavlan. Alltså 21 sekunder kvar av matchen. Några av de åskådare som gett upp återvänder och får ser en makalös vändning! Med TRE sekunder kvar av tredje perioden pangar Adam Thilander in 3-3 efter riktigt fin förarbete och hårt slit av Anton Lundmark. Jublet visste inga gränser och publiken i Billingehov visade verkligen varför man är en av hela Hockeyettans bästa.

Övertid tog vid och som så många gånger tidigare är spel 3 mot 3 inget vidare, visst det ges stora ytor men det är mest pucktransport och dåligt tempo. Straffar får således avgöra seriepremiären och här visar Robin Wallin varför han torde ses som en av seriens bästa. Totalt stängt och Josh Laframoise avgör med en tjusig (eller turlig) straff mellan benen på bortalagets Oliver Norgren.

Matchfakta:
Resultat: 4-3 efter straffar
Skott: 37-17
Utvisningar: 2-12
Publik: 1579 åskådare