PREMIÄR! * Experten Mjörnberg tar ut Veckans Lag – varje måndag * De tog plats i första laget * Kommentarer

Premiär i Hockeyettan.

Och premiär för Veckans Lag.

Varje måndag runt lunchtid tar experten Mikael Mjörnberg ut sex spelare som presterat lite extra bra här på hockeyettan.se.

Här är hans första Veckans Lag.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Frilansjournalisten Mikael Mjörnberg, 40, har bevakat Hockeyettan i över tio år och har en egen hemsida och podd och levererar listor och krönikor till bland annat Sportbladet och Hockeysverige.se.

Nu kommer han synas även på Hockeyettan kanaler.

Med start i dag tar Mjörnberg varje måndag ut Veckans Lag i ligan.

Här är hans premiärlag för vecka 39 med motiveringar.

MÅLVAKT:

* Linus Ryttar, Väsby

Efter två säsonger på utflykt i Hockeyallsvenskan var Linus Ryttar tillbaka i Hockeyettan och återkomsten kunde inte ha blivit bättre. Victor Olsson har gett den rutinerade keepern en bra kamp om speltiden på försäsongen, men när det väl vankades premiär klev Ryttar fram och visade varför han kommer bli oerhört viktig för sitt Väsby. Keepern motade 18 skott och höll nollan mot (ett förvisso tamt Enköping) i sin återkomst till Hockeyettan.

BACKAR:

* Adam Thilander, Skövde

Underläge med 0-3 sju minuter in i tredje perioden i hemmapremiären mot nederlagstippade Borlänge. Då klev spelskicklige Thilander in i handlingen. Den offensive backen var inblandad i samtliga tre Skövde-mål under ordinarie tid och var den som krutade in kvitteringspucken med ett majestätiskt slagskott med tre sekunder kvar när Skövde vände och vann med 4–3 efter straffar. Klass.

* Albin Thyni Johansson, Piteå

Mycket av försnacket har handlat om ankomsten av veteranbacken Tommy Wargh, men i premiären var det en betydligt yngre förmåga som klev fram för Piteå. Albin Thyni Johansson följde snyggt med i två anfall för laget och prickade in både 2–0 och 4–0 innan motståndarna Kiruna AIF knappt hunnit förstå att Hockeyettan haft sin premiär. Första kassen föregicks av en snygg mottagning med skridskon och ett begåvat avslut som visar att förväntningarna på den unge backen inför säsongen är befogade.

FORWARDS:

* Oscar Tellström, Mariestad

Det var länge sedan Mariestad gick in i en säsong med så många frågetecken kring sitt lag. Många spelare måste blomma ut för att det ska bli riktigt bra. En av dem är Oscar Tellström som i premiären visade att alla farhågor förmodligen är onödiga. Ynglingen såg till att ständigt befinna sig på rätt plats, öppnade hemmalagets målskytte och lämnade isen som hattrickskytt när Bois manglade Eskilstuna Linden sönder och samman och segrade med hela 9–2.

* Victor Crus Rydberg, Kalmar

Han förväntas vara en ledare, en av Hockeyettans riktigt stora stjärnor, och som sådan ska han gå i bräschen för sitt lag. Det var precis vad Victor Crus Rydberg gjorde när Kalmar på ett imponerande sätt slog tillbaka tidigare allsvenska Troja-Ljungby med 7–3 i premiärfighten. Centern med sin härliga blick för spelet ledde förstakedjan och noterades för två mål och tre assist när Kalmar fick en smakstart på säsongen.

* Jesper Åhlén Hedenström, Strömsbro

Vem ska göra målen för Strömsbro? Det har varit en fråga som växt fram i takt med att de beprövade spetsspelarna fallit ifrån och laget spelat en förhållandevis målsnål försäsong. Men kanske kan svaret på den frågan vara Jesper Åhlén Hedenström. Den rutinerade trotjänaren, som gjort ett enda mål på hela förra säsongen, klev fram med ett hattrick i premiärsegern (5-1) borta mot Segeltorp. Han visade vägen med en tjusig styrning och stängde tillställningen med sista pucken i tom kasse.

Victor Crus Rydberg gjorde fem poäng för Kalmar i premiären och tar såklart plats i första Veckans Lag. FOTO: LEIF HELLERIN

Experten rankar bästa värvningarna i ligan — här berättar Mjörnberg om sin lista * De är med på topp tio