Inför Lindlövens IF – Skövde IK 5/10 kl. 19.00

Premiärmatchen är lagd till handlingarna och laget har tränat på bra sen i söndags. I eftermiddag rullar bussen norröver till Lindesberg för bortamatch mot Lindlövens IF. Hemsidan har tagit ett snack med huvudtränare Staffan Lundh.

När: 5 oktober kl. 19.00
Var: Lindehov
Se matchen här: Livesändning Lindlöven – SIK

Glöm inte att teckna ditt abonnemang och följ Skövde IK även på bortais. Abonnemang köper ni här: Abonnemang Hockeyettan Play

1) Välja abonnemangsform under “abonnemang” på Hockeyettan Play.

2) Logga in.

3) Välj favoritlag – SKÖVDE

Vi måste väl ändå börja med hemmapremiären mot Borlänge och avslutningen av den tredje perioden. Det var en minst sagt spännande upplösning?

– Spännande upplösning är väl ett understatement men likväl otroligt skönt och vilken moral av killarna att aldrig sluta tro på att chansen fanns trots en del uppförsbacke under matchen.

Adam Thilander var frontfigur och lämnade isen med 1+2 redan i första matchen i serien. Hyfsad start ändå…?

– Ja det är väl egentligen bara resultatet sett till övertag som man så klart hade velat få med sig på bättre sätt. Men premiär är premiär och lite hårda tag om klubban ibland blandat med några enkla baklängesmål som gjorde att vi fick jaga och Borlänge fick det dit precis de ville. Men som sagt styrka att kunna vända.

Vi lämnar seriepremiären och landar i dagens bortamöte mot Lindlöven. Vad har du tryckt på extra inför matchen ikväll?

– Det vi kände trots att vi egentligen har bättre underliggande statistik, än t.ex. Comet matchen 9-1,som visar hur matchen rent spelmässigt ser ut med målchanser, antal avslut, spelövertag och liknande är att vi behöver komma mer samlat i anfall. Borlänge var starka i sitt försvar och en målvakt som gjorde en bra match. Det är svårt att dyrka upp en köttmur som i söndags då vi ofta spelade på en ensam spelare när vi gick in i anfallszonen och där har vi försökt jobba med att komma till anfall mer samlat.

Vårt försvarsspel är i grunden bra när vi jobbar hårt. Vi får undvika att bjuda på saker.

Lindlöven gick segrande ur första matchen borta mot HC Dalen, det vittnar om kvalitet. Antar att ni scoutat motståndet väl?

– Vi tittar på alla motståndare för att ha en bild av dom i de olika delarna 5-5/5-4/4-5. Allt detta för att inte försöka springa på någon överraskning men sen är det ändå i slutändan på isen det avgörs och det uppstår så många nya situationer under en match så att tro att scouting kan ta bort allt är nog att vara naiv. Det viktiga blir utifrån hur vi kommer agera ute på banan men självklart ta med de punkter vi kan se innan.

Robin Wallin stod senast och hade en lite tyngre afton i målet. Får han fortsatt förtroende eller får Fritz debutera på riktigt för säsongen?

– Planen är att Robin står vidare idag och Fritz in på söndag.

Bred trupp innebär som bekant att vissa spelare får ”vila”. Hur ser laget ut ikväll i övrigt?

– På backsidan så vilar Isac Ollas Mattsson efter en smäll senast och Viktor Bolinder matchar med Töreboda ikväll för att få mer speltid. Anton Sundin åter i laget. Simon Siwert vilar ikväll på fw:s sidan men behöver till helgen in i spel så vi får igång honom i match också så det är vår plan i det.