Stark lagseger vid 2-1 vinsten mot Huddinge

Vallentuna Hockey vinner hemmapremiären efter en riktig kämpa insats och stark vilja.

Vallentuna mötte ett mycket spelskickligt och starkt Huddinge som vann skotten med hela 52-23 men förlorade i målprotokollet. Den första perioden var relativt jämn och det var också hemmalaget som tog ledningen med 1-0 genom ett snyggt handledsskott av Liebschner på kassen som styrdes in påpassligt av Söderberg. I match minut 15 är det Paulsson som snyggt utökar till 2-0 och Vallentuna drev på bra och höll Huddinge på utsidan hela tiden. Innan perioden är slut reducerade Huddinge genom en aktion framför Vallentunas kasse där man går på en fint lite för enkelt och 2-1 är ett faktum. Ut efter 1:a periodpausen kom ett Huddinge som ville mera och la i en växel till och ägde den andra perioden utan att göra mål efter flertal skarpa lägen. Vallentuna hade ett par chanser och närmast var Jansson att styra in en puck men den ven strax utanför. Och i den tredje perioden så trycker Huddinge på ytterligare och lägger på några växlar men får inte till det i den sista delen. Matchen slutar 2-1 och matchens Viking blev Söderberg men åter igen var det en storspelande Haas i hemmalaget som satte stopp för Huddinge och deras 1:a femma som matchades hårt för att ta matchen till kvittering i första hand men hemmalagets kampvilja och lagmoral satte stopp för detta och segerjublet ljöd i korridoren efter matchen. Näst på tur är borta mot Hanviken på söndag kl 16.00.