Tre poäng i Mariestad!

Arkivbild: 24i Berslagen Tomas Källberg

En stentuff bortamatch under söndagen i Mariestad. Första perioden är tillknäppt och det är inte jättemånga klara chanser åt något håll, efter 4.52 spelar Anton Fält över pucken till Elias Lindgren som skjuter direkt och framför kassen dyker Tim Alverhag upp och styr in 0-1 till Lindlöven. Perioden fortsätter dock att vara väldigt tight och det faller inget mer mål i perioden.

 

Andra perioden fortsätter lite i samma anda och det är väldigt mycket kamp och få chanser som skapas men efter 26.47 håller sig Joel Kiiriki framme och styr in 0-2 denna gång framspelad av Leo Klavhed samt Filip Barklund. Efter det så känns det som att Lindlöven har koll på BoIS men en förlupen sargpuck strutsar förbi en Löven back och det tar Gustav Lindberg hand om och sätter pucken otagbart bakom duktiga Jonathan Frykholm i Löven kassen, tid för målet 30.09. Tempot höjs upp och spelet blir mer böljade fram och tillbaka men det känns ändå som att Lindegrabbarna är lite spetsigare. Efter 35.42 så piskar Klavhed in en retur, framspelad av Anton Widmark och Tobias Sjökvist. Tyvärr drar Lindlöven på sig en 2 minutare straxt efter och 39.02 trycker Oscar Tellström in ett direkt skott framspelad av föredetta Lindlövenspelaren, Jesper Broeng samt Jesper Lindén.

Tredje perioden blir ett ställningskrig och det fysiska spelet trappas upp och ligger på gränsen från båda håll men den där riktiga forceringen från Mariestad uteblir, de hamnar ofta ute i hörnen och kommer inte in på kassen och Fryckan ser det som kommer mot mål och agerar väldigt lugnt o säkert. På slutet tar BoIS ut målvakten men skapar de skapar egentligen ingenting. Jämn och tight match och Lindlöven tar med sig alla 3 poäng hem.

 

Topp 3 Lindlöven

  1. Joshua Karlsson
  2. Leo Klavhed
  3. Jonathan Frykholm

 

På onsdag gästas vi av Tranås i Lindehov med matchstart 19:00