Sura nollade efter blek insats i Lindesberg

Vi var många som efter segern mot Borlänge i onsdags hade en riktigt bra känsla inför lördagens bortamatch mot Lindlöven. Men icke. Trötta ben, oskärpa och lite oflyt gjorde att Lindlöven till slut vann med hela 5-0.

Våra killar inledde i alla fall piggt – de första tre minuterna. Men där tog det roliga slut. Två tidigare utvisningar tog på krafterna hos våra killar och Lindlöven kunde sakta men säkert ta över spelet i den första perioden och även ta ledningen med 1-0 efter drygt elva minuter genom Tobias Sjökvist. Fler mål föll inte utan vi gick in i mittperioden med ett måls underläge.

Andra perioden var tät och jämn även om hemmalaget såg lite starkare ut. Sura stretade emot och hade några småchanser mot Lindlövens mål utan att få utdelning. Istället kom en riktig olycksminut när hemmalaget petade in både 2-0 (Anton Björkman) och 3-0 (Anthony Paskaruk) drygt femton minuter in i mittperioden och där och då kändes matchen, både målmässigt och sett till matchbilden avgjord.

Tredje perioden gjorde vi vad vi kunde för att skaka fram en reducering och lite nerv i matchen. Vi fick också ett tidigt powerplay tyvärr utan att kunna skapa det som krävdes för att peta in pucken. Istället blev fortsättningen på perioden en transportsträcka där lagen bytte halvchanser med varandra. Vi såg fortsatt trötta och lite loja ut, kanske på grund av en för dagen något tunn trupp då en del segdragna förkylningar plågar både några killar som stannade hemma och vissa som fanns med på isen.

Efter drygt tolv minuter av slutperioden petade Joel Kiirikki in 4-0 för Lindlöven och det mesta kändes nattsvart. Sura fick dock en ny chans att snygga till siffrorna när Lindlöven fick en utvisning med fem minuter kvar. Sura drog en rövare och plockade ut Linus Marcko i kassen, men det ville sig inte bättre än att Tobias Sjökvist i numerärt underläge knackade i den sista spiken i Surakistan med mål i tom bur.

En trist lördagseftermiddag när killarna i inte får igång det spel som vi vet att det kan leverera när det klickar i och går vår väg. Tråkigt också för de 40 supportrar som åkt till Lindesberg den här eftermiddagen. De gjorde i alla fall vad de kunde för att väcka liv i våra killar och ge dom lite extra energi. Idag räckte det dock inte hela vägen. Tack för ert stöd och engagemang!

Matchen slutar alltså 5-0 och vi får helt enkelt bara bryta ihop och komma igen. Nu blir det en dryg veckas vila då nästa match spelas hemma mot Tranås först på söndag 6 november klockan 16.00. Förhoppningsvis hinner man kurera både småskador och förkylningar tills dess.

Lindlövens IF – Surahammars IF 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)
Skott: 40-32 (16-9, 9-13, 15-10)