Inga mål och inga poäng med från Mariestad

Surahammar fick vända hem både mållösa och poänglösa från onsdagskvällens match borta mot Mariestad. Hemmalaget vann med klara 3-0 och det var framför allt utvisningar som fällde avgörandet.

Efter en chansfattig, spelmässigt svag och mållös förstaperiod vaknade matchen till liv i mittperioden när Mariestad redan efter en minuts spel tog ledningen med 1-0 genom Johan Frick. Därefter följer en period med böljande spel och halvchanser åt båda håll. Men vi har svårt att skapa de riktigt farliga lägena och när Mariestad får ett powerplay med fem minuter kvar av perioden kommer också matchens andra mål. När en hårt kämpande suraspelare tappar hjälmen i egen försvarszon och tvingas till ett ofrivilligt byte hamnar Mariestad plötsligt i ett 5 mot 3-läge och kan utöka sin ledning till 2-0 genom en fristående Anton Blomberg som sätter ett slagskott bakom annars utmärkte David Otter i målet.

Trots att ett tvåmålsunderläge inte är någon omöjlighet att hämta ikapp så såg det utifrån matchbilden rätt tufft ut för våra killar inför den tredje perioden. Man slet och försökte och offrade sig både i anfallszon och försvarszon och var inte

på något vis dåliga. Chanser fanns. Men det ville sig inte riktigt när lägena dök upp. Mariestad tog över matchen så sakteliga och trots hårt backjobb och en som tidigare nämnts mycket duktig David Otter i målet skulle Mariestad bli en alltför svår uppgift denna kväll.

Udden i det offensiva spelet saknades hos våra killar och när tredje perioden dessutom blev en sönderryckt tillställning med återkommande utvisningar när orken tröt och ojustheterna tog vid så blev vår uppförsbacke för brant. Med fem minuter kvar av tredje perioden får vi ett powerplay och en chans att kanske få lite målmässig kontakt och möjlighet att göra avslutningen till en spännande resa. Tyvärr vill det sig inte bättre än att Hampus Wallin i numerärt överläge drar på sig en 5 + 20 minuters utvisning för en slashing och vi istället för powerplay får spel i fyra mot fyra, följt av ett boxplay på tre minuter.

Där och då punkterar Mariestad matchen med sitt tredje mål. Återigen är det hemmalagets poängkund Anton Blomberg som står på rätt ställe. Matchen slutar alltså 3-0 och även om vi tack vare hårt kämpande och bra målvaktsspel var målmässigt med långt in i slutskedet så kändes det ändå rättvist att segern gick till Mariestad. Vi hade chanser, men det såg ut som gnistan inte fanns där och vart efter målen trillade in så blev våra killar mer och mer uppgivna och frustrerade vilket speglade sig i de nästan tolv minuterna i boxplay bara i tredje perioden.

Den som var absolut bäst i Sura i dag var målvakten David Otter som var riktigt duktig matchen igenom och motade 27 av 30 skott. Följsam och otroligt placeringssäker och svarade för några riktigt svettiga parader. Som vanligt hade han bra hjälp av backbesättningen men det räckte inte till några poäng denna afton. Även om vissa utvisningar i matchen var tveksamma så gäller det att hålla huvudet kallt och hålla sig på isen. Vi står emot länge och väl i spel fem mot fem, men i numerärt underläge så tar Mariestad ett grepp som blev för svårt att komma ur.

Nu får vi en längre vila igen innan nästa match ska spelas söndagen den 20 november hemma mot Dalen.

Mariestads BoIS HC-Surahammars IF 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)