Tre poäng i Skövde

Lindlöven åkte på Onsdagen ner till Skövde för toppmöte i Västra serien.

Första perioden började väldigt tillknäppt åt båda håll och det var väldigt tätt över hela isen, inget lag fick några långa anfall och det var väldigt tätt i mittzonen. Lindlöven tog ledningen efter 7.11 genom genom Anthony Paskaruk assisterad av Elias Lindgren. Mycket mer hände inte utan det var väldigt mycket kamp.

I den andra perioden öppnade spelet upp sig och Lindlöven var det lag som skapade klart mest med många spelvändningar men även väldigt mycket tid i anfalls zonen men laget lyckades inte få hål på väldigt duktiga målvakten Fritz Abrahamsson i Skövde målet. Skövde hade sina chanser också men William Kias i Löven kassen var väldigt stabil och perioden slutade 0-0.

Tredje perioden blev ett ställningskrig men Skövde utnyttjade ett power play 6.07 in i perioden genom Emil Smedberg assisterad av Thilander och Emanuelsson. Då trodde nog alla i hallen att Skövde skulle skölja över Lindlöven, men det blev bortalaget som ökade upp tempot och skapade tryck mot Skövde kassen och 6 min kvar åker Skövde på en tripping samt att man gjorde ett felaktigt byte, vilket gjorde att Lindlöven fick 2 minuter i 5-3 och Lindlöven tryckte på rejält men det tog ända till 9 sekunder kvar på utvisningarna innan Isak Jonsson kunde trycka in ett direkt skott fint framspelad av Filip Barklund samt Anton Karlsson. Skövde ryckte ut målvakten med 2 min kvar men skapade inte något farligt läge på Kias utan Lindlöven städade av matchen på ett riktigt bra sätt. Detta innebär att det börjar dra ihop sig i toppen av tabellen och det känns forfarande helt öppet om de åtråvärda Allettan platserna.