Tre poäng mot Linden

Lindlöven tog 3 blytunga poäng hemma mot Lindén på söndags eftermiddagen inför hela 621 åskådare på ”enkronas matchen” . Stort tack alla företag och privat personer som stöttat oss i denna match.

Första perioden hinner knappt börja innan Lindén tar ledningen med 0-1 genom Filip Hedberg framspelad av Alexander Larsson samt Dominic Süsskind.  Men Lindlöven kom igen och kvitterar i power play genom Anton Toolanen fint framspelad av Tobias Sjökvist och Anton Björkman. En minut senare utnyttjar Joel Kiirikki ett slarv av Linden och drar bort Johan Ström i målet och lägger in en backhand. Resten av perioden trycker verkligen Lindlöven tillbaka Linden och har massor av chanser till att göra fler mål och 3-1 kommer efter 19.17 då Isak Jonsson trycker in ett direkt skott otagbart i i nättaket framspelad av Filip Barklund samt Elias Lindgren.

Andra perioden får Lindén spela i power play nästan direkt och utnyttjar det genom att reducera till 2-3. Målskytt Johan Cederberg framspelad av Norlin och Bergvall, tid för målet var 22.13. Straxt efteråt drar Lindén på sig en utvisning och det utnyttjar för dagen mycket duktiga Anton Björkman ass Halvordsson och Sjökvist, tid för det målet var 25.07 och då trodde man att Lindlöven skulle segla iväg, men Lindén ville annat och pressade tillbaka ett lojt hemmalag som inte riktigt gjorde jobbet. Linden bjöds på stora ytor då Lindlöven inte fick press i forechecken och inte heller jobbade tillräckligt bra i hemgångarna och efter 36.47 fick Lindén utdelning då Miro Mäkinen framspelad av tvilling brorsan Atte gjorde 3-4 vilket verkligen fick  in Lindén i matchen. Hade inte Jonathan Frykholm storspelat så hade Lindén både kunnat kvittera och gå förbi men Lindlöven skall vara glada att de går till paus med ledning.

I den tredje perioden  får Lindlöven ett tidigt numerärt överläge  och Björkman håller sig framme igen och smäller in 5-3 ass av Widmark o Sjökvist. Efter det håller Lindlöven Linden på utsida och stänger ner perioden på ett bra o kontrollerat sätt. Fryckan tar det han ska och lite till och Lindlöven vinner tillslut rättvist.