Sjunde raka vinsten

I den första perioden kommer Mariestad ut hårt och sätter verkligen Lindlöven under press och Lindlöven tvingas ta en tidig time out redan efter 5.21 då har Mariestad haft flera riktigt vassa chanser och Kias tvingas till ett flertal kvalificerade räddninga. Men efter 7.21 får Lindlöven ett power play och då smäller Filip Barklund in 1-0 på ett riktigt fint handledsskott rakt upp i nättaket  på Anton Malmborg i Mariestad kassen ass av Elias Lindgren samt Isak Jonsson. Efter det så växer Lindlöven in i matchen och flyttar fram spelet på ett mycket bättre sätt: Efter 12.36 gör Mariestad dock 1-1 det är Johan Frick som slänger in en puck som tar på en Lindlöven back och snöpligt går in assist från G.Lindberg samt A.Cowans. Resten av perioden präglas av kamp och två lag som inte vill bjuda på nägot.

Efter 2.35 i den andra perioden får Mariestad en kontring och Erik Olsson snärtar in 1-2 assisterad av S.Svensson, efter det känns som att matchen står och väger, Lindlöven flyttar fram sina positioner och får ett par långa anfall och 36.45 in i perioden så jobbar Anthony Paskaruk fram pucken till Elias Lindgren som drar på ett stenhårt direktskott och ställningen är 2-2 det kändes rättvist att perioden slutade 1-1.

I den tredje perioden är väldigt mycket kamp och inte något vidare spel från något av lagen måste sägas, mycket bök och stök, men efter 45.41 får förre Lindlöven spelaren Jesper Broeng yta på blå linjen och smäller in 2-3 ass L.Larsson. Efter det så känns det som att Mariestad börjar backa tillbaka och hålla pucken framför sig. De ger Lindlöven större ytor och det skapas en rejäl press mot BoIS målet. Det ser dock ut som BoIS skall reda ut stormen. Lindlöven rycker ut Kias ur målet efter 58.28 och spelar 6 mot fem, efter 58.51 kommer matchens riktiga delikatess när Löven spelarna rullar upp BoIS fullständig och Isak Jonsson smäller in ett direkt skott riktigt vackert framspelad av E.Lindgren samt J.Jämse’n. 3-3 efter full tid.

Förlängningen var ganska chansfattig och inget lag ville gå bort sig men med 15 sekunder kvar snurrar samme Jonsson upp BoIS försvaret och trycker upp pucken i vänster kryss framspelad av Sjökvist.