Glädje och sorg. Lindlöven är klart för Allettan medan David Lidström och Surahammar – fjolårets stora sensation i ligan – ligger illa till med två omgångar kvar. FOTO: PIOTR ARVIDSSON & SOFIA ALEXANDRA KITTERÖD

Klart för Allettan efter succéhösten: ”Jag är inte överraskad” * Talangen: ”Vet inte om det hänt i Linde tidigare..?”

Allettan var målet – som för alla. 

Men trodde de verkligen på det innerst inne?

– Klart vi gjorde. Jag är inte ett dugg överraskad, säger sportchefen Tomas Östlund.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Surahammar – fjolårets stora sensation i ligan som tog sig ända fram slutspel och pressade Hudik till tre matcher innan säsongen till slut var över – föll tungt och oväntat i lördagen länsderby hemma mot Köping.

Det innebar att gäng konkurrenter kunde kvittera ut en Allettan-biljett ”i kavaj”.

Ett av lagen?

Lilla Lindlöven från Lindesberg, som kanske är denna hösts Surahammar, ett lag som överraskat gång på gång och nu alltså både säkrat nytt kontrakt och spel i Allettan.

De vann söndagens match mot Borlänge borta (6–2) – sedan spetsvärvningen Tobias Sjökvist både inlett och avslutat målskyttet – och fajtas nu om att till och med kunna vinna västra serien. 

Tomas Östlund, 52, inne på tionde säsongen som sportchef i Lindlöven, är dock inte lika förvånad som de flesta andra. 

– Vi behåll stommen från i fjol och de spelare vi ville ha kvar, har två bra målvakter som kan vinna matcher åt oss och fyllde på med lite spets och kvalité av det vi kanske saknat. Så, nej, jag är inte överraskad att vi är med där, sa han  en intervju tidigare.

Filip Barklund, 20, den talangfulle forwarden – som i fjol spelade i både SHL (Örebro) och Hockeyallsvenskan (Södertälje SK) – var i en intervju i Nerikes Allehanda förra veckan inte heller speciellt överraskad.

– I det här läget vill vi så klart vinna höstserien, jag vet inte om det hänt i Linde tidigare. Jag tycker att vi har ett tillräckligt bra lag för att hävda oss i Allettan. Sedan får man se vart det räcker. Det är klart att vi vill vara med så långt som möjligt, sa han.

LÄS MER: Detta visste du inte om spelarna i Lindlöven

***

Mariestad kunde säkra sin plats på söndagen, men lyckades inte. Dalen vann i Smedjehov (5–2, Alex Ek gjorde de två sista målen och är nu uppe i nio totalt), men Bois har ändå slagläge att lösa detta.

De har 27 poäng med två matcher kvar, Surahammar bara 22.

BoIS avslutar mot redan klara Tranås (b) och Skövde (h) medans Sura går upp mot Borlänge (b) och Lindlöven (h).

* Klara för Allettan från västra: Dalen, Lindlöven, Tranås, Skövde.

Isak Jonsson och Lindlöven är klart för Allettan. FOTO: HASSES SPORTBILDER

HELGENS RESULTAT HOCKEYETTAN VÄSTRA

Dalen-Mariestad 5–2

Linden-Tranås 0–5

Forshaga-Skövde 2–3

Borlänge-Lindlöven 2–6

Surahammar-Köping 1–4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* Laguppställningar & fakta – klicka här!

Västra seriens tabell – klicka här!

Resultat 4 december * De lagen säkrade platser till Allettan * Vild streckstrid i östra efter Vallentunas sanslösa comeback