Matchreferat Mariestad BoIS – Skövde IK

Fredagens omgång, den 18:e och sista i grundserien skulle avgöra vilka lag som spelar Allettan. Ett hemmalag med press på sig och ett bortalag som endast hade hedern att spela för. En minst sagt dramatisk kväll slutar med SIK-seger efter förlängning. En match där de randiga gav BoIS alla möjligheter att vinna. Lite förmätet att skriva, men så kändes det.

Första perioden är egentligen SIK´s från i princip början till slut. BoIS hänger inte med i SIK´s tempo och målchanser radas upp av bortalaget. Efter 13.33 sätter Erik Möller riktigt fint framspelad av Adam Thilander 0-1 till bortalaget. Ett perfekt avslut i bortre. Dock så drabbas SIK av mängder av utvisningar, någon korrekt, de allra flesta mycket tveksamma (minst sagt). Efter fyra! raka boxplay får SIK till slut kapitulera och Oscar Tellström gör 1-1 i powerplay 17.48 in i perioden.

Om första perioden är SIK´s så är den andra det ännu mer. Det snurras friskt i offensiv zon och efter 23.55 hittar Jesper Emanuelsson fint Emil Smedberg på bortre stolpen och 1-2 lyser på tavlan. 1-3 kommer knappt fyra minuter senare när matchuret tickat till 27.04 och Adam Thilander snyggt skjuter in pucken från blå bakom en skymd Anton Malmborg i BoIS-målet. Där och då känns matchen nästan avgjord.

Tredje perioden blir mer av ett ställningskrig där BoIS såklart går för det. 2-3 kommer efter 55.57 av för kvällen BoIS hetaste spelare Oscar Tellström, även det i powerplay. Därefter har SIK flera bud på ett avgörande mål men det vill sig inte riktigt och med knappt tre minuter kvar pangar Manne Håkansson in 3-3 från blå. Ett inte helt otagbart skott ser det ut som från läktarplats. Resultatet står sig perioden ut och övertid tar vid. Spel 3 mot 3 burkar inte vara så mycket att jubla över men denna kväll bjöds det på fint spel från båda lagen och både BoIS och SIK har bud på segermålet. Efter 3.13 in i övertiden hittar sedan Adam Thilander mycket vackert en öppnande passning till David Lundmark som stänker in 3-4 och 2 poäng till SIK.

Serietvåa efter en väl genomförd grundserie och vi ser fram emot Allettan efter Jul. Spelschemat till Allettan ska enligt plan vara klart den 16/12. Håll utkik på hemsidan och sociala medier då vi lanserar Allettan-kortet.

Foto: Peter Gustafsson, SLA