Seger till ingen nytta

Trots att vi vinner den avslutande matchen mot Lindlöven med 3-0 så blir det inget avancemang till Allettan. Efter makalös dramatik tog Mariestad den sista platsen när de räddade en poäng i slutskedet av sin match mot Skövde. Snopet va ordet.

Vi gör en av säsongens bättre matcher så här långt, och vi gjorde det när det gällde som mest. Matchen mot Lindlöven inleddes i ett högt tempo där våra killar verkligen visade de dryga 300 åskådarna att de skulle ge gästerna en rejäl match. Passningsspelet klaffade, skridskoåkningen fanns där men skärpan i den första perioden saknades för att ge oss den ledning som vi skulle behöva för att vara med i racet om Allettan. Det var chansrikt och tätt, tufft men schysst. Linus Marcko i målet storspelade och spelare som André Astley Rydberg och Eric Karlsson såg piggare ut än på länge. Mycket såg väldigt bra ut, men det var likväl mållöst efter tjugo minuter.

I andra perioden föll vi tillbaka i gamla synder och passningsspelet tappade sin skärpa, och det var istället gästerna som hade det mesta och bästa av spelet. Vi försvarade oss dock bra och trots flera numerära underlägen så kunde inte gästerna peta in någon puck. Marcko i kasse fortsatt stabil och försvarsspelarna offrade sig förtjänstfullt.

Det låg som en blöt filt av nervositet över Surahallens sadeltak denna afton. Med en period kvar att spela visste vi att Skövde ledde över Mariestad med 3-1 och att vi i händelse av seger skulle ha en bra chans till avancemang. Jublet visste därför inga gränser när Marcus Wahlgren knappt två minuter in i slutperioden fiskade upp en retur i anfallszon och hittade en lucka bakom Jonathan Frykholm i gästernas mål. Ledningsmålet fick laget att fälla ner axlarna, släppa på bromsen och fortsätta trumma på och bara en och en halv minut efter 1-0 kunde Samuel Ander göra 2-0. Pucken hamnade ute i högra sarghörnet där Eric Karlsson med hårt jobb lyckades sno åt sig pucken, titta upp och hitta Ander som från högerkanten lyfte in den högt bakom Frykholm.

Stämningen steg i Surahallen och många började hoppas och tro på en plats i Allettan. Den känslan blev än starkare när Lukas Söderlund på tennis slog in 3-0 med drygt tio minuter kvar. Efter Söderlunds mål blev det några halvchanser åt vardera håll men Sura kunde förhållandevis enkelt med stöd av kloka beslut och hårt jobb hålla gästerna på lagom avstånd från målet och matchen slutade 3-0. Nu följde en nervös väntan. Skövde var tvungna att besegra Mariestad under ordinarie tid och när vår match var över stod det 3-1 till Skövde. Dock fanns det mycket tid kvar att spela då matchen i Mariestad låg cirka 7 minuter efter vår match. Mariestad reducerade till 2-3, och lyckades även peta in en kvittering i matchens slutskede och vi såg platsen i Allettan flyga sin kos.

Snopet, besviket och inte alls den avslutning som killarna förtjänade efter den fina insatsen mot Lindlöven. Men en match gör ingen säsong och med tanke på hur spelkvaliteten skiftat under hösten så kanske det ändå var ett rimligt om än tråkigt avslut på hösten.Det som vi glädjer oss åt när den värsta besvikelsen lagt sig är det spel som laget visade upp. Kämpaglöden, skridskoåkningen, avsluten. Man knöt verkligen näven och gjorde sitt yttersta och det är en känsla som kan bli guld värd när vi ska försöka ta bakvägen till avancemang genom att prestera i vårserien. Matchen mot Lindlöven visade i alla fall vilken hög nivå vi som lag håller när allt stämmer och grabbarna spelar ut hela registret.

Matchens profiler var förutom målskyttarna, målvakten Linus Marcko (bilden) som höll nollan med bravur, Marcus Johansson som gjorde en av sina bästa matcher i suratröjan och Eric Karlsson som med sin högfrekventa skridskoåkning låg bakom två av de tre målen. Nu får laget lite matchvila över jul och får istället träna sig i form till fortsättningsserien som drar igång strax före nyår.

Surahammars IF – Lindlövens IF 3-0 (0-0, 0-0, 3-0)
Skott: 28-29 (13-7, 7-17, 8-7)

Mål: 41:40 1-0 SURA Marcus Wahlgren (ass: E.Karlsson, H.Pettersson)
43:22 2-0 SURA Samuel Ander (ass: E.Karlsson, H.Petersson)
49:21 3-0 SURA Lukas Söderlund (ass: A.Rydberg, C.Udd)