John Henrion återvänder till KHK och lämnar Thomas Engmans Mörrum, som går igenom ett ekonomiskt stålbad för att överleva. FOTO: LEIF HELLERIN

Henrion lämnar Mörrum – klar för rivalen: ”Otroligt glada” * Stålbadet – måste ha in 1,8 miljoner för att överleva

Toppvärvning av Karlskrona HK inför Allettan.

John Henrion, 31, plockas in från rivalen Mörrum.

– Vi är otroligt glada att kunna få denna möjlighet att knyta till oss en sådan här bra spelare så här långt in i säsongen, säger sportchefen Michael Sundlöv till klubbens hemsida.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Mörrum går igenom ett ekonomiskt stålbad.

I måndags gick de själva, på en presskonferens, ut med dystra nyheter.

1,8 miljoner kronor måste in innan mars/april för att klubben ska kunna slutföra säsongen.

Mörrum tar nu till drastiska åtgärder för att överleva.

En sportgrupp – bestående av Simon Skoog Peter, Mattias Lönnqvist och Fredrik Ekeflod – bildades 22 november och de har nu det tuffa jobbet att rädda Mörrum via en ”intern rekonstruktion”, skriver Blekingesport. 

– Vi gör ju detta av den enkla anledningen att Mörrums hockey funnits sedan 1966 och har inte gjort rekonstruktion eller gått i konkurs bevisligen. Det finns många andra i vår närhet som gjort det. Vi vill nu kavla upp ärmarna och kämpa in i det sista, säger Fredrik Ekeflod till Blekingesport.

Ett sätt att lätta på kostnaderna är förstås att släppa iväg spelare.

Sedan tidigare har ju målvakten Gustav Bågenvik (Herlev) samt forwarden Noah Liljegren-Blomqvist (Boro) lämnat Mörrum – och på onsdagen blev det också officiellt att lagkaptenen John Henrion försvinner.

Den amerikanske spetsforwarden är klar för spel i Blekinge-rivalen Karlskrona HK. Kontraktet gäller över säsongen 2024/2025.

– Vi får till oss en spelare som tillför spets i framför allt PP, men också i spelet 5 mot 5 och en kille som några av oss känner sen tidigare och han kommer smälta in bra i vår miljö. Vi är otroligt glada att kunna få denna möjlighet att knyta till oss en sådan här bra spelare så här långt in i säsongen, säger sportchef Michael Sundlöv till klubbens hemsida.

Henrion – som ju spelat i SHL med KHK i två säsonger (15/16 och 16/17) – har i höst varit lagkapten för Mörrum och svarat för 18 poäng på lika många matcher.

Han är tacksam att det blev en så pass snabb lösning.

– Jag vill fortsätta spela hockey och de senaste veckorna har varit väldigt jobbiga då vi inte vet om Mörrum kommer att kunna spela vidare. Jag är tacksam mot Mörrum som hjälpt mig under de här åren och jag hoppas att de reder ut problemen, säger han till Blekingesport. 

Mörrum har också valt att ersätta Thomas Engman som sportchef. Hans jobb tas över av den nybildade sportgruppen, men Engman är kvar som tränare.

***

Uppdaterad version:

Under onsdagskvällen blev det också klart att backen Andreas Anarp, 27, lämnar Mörrum. Ny klubb? Tranås.

LÄS MER HÄR!

LÄS MER: Här är lagen i alla fyra nya serierna 

”Det finns en stor potential i laget” * Macklin berättar om flytten till Troja * Poängkungen nu på plats: ”Då blev jag jävligt sugen”