Tredje perioden fällde avgörandet i mötet med Wings

Det blev förlust i fredagens hemmamöte mot HC Wings. Gästerna från Märsta vann en svängig och målrik drabbning med 5-3 efter att ha punkterat matchen med ett mål i tom bur med bara sekunder kvar.

Men det var våra killar i hemmalaget som precis som i matchen mot Vallentuna i onsdags började med hög energi, bra skridskoåkning och tog tag i taktpinnen när de gjorde 1-0 efter drygt fem minuters spel genom William Otter, fint framspelad av Marcus Wahlgren och Tobias Boström. Första perioden bjöd sen inte på flera mål utan vi kunde gå till pausvila med en bra känsla och ledning.

Mittperioden var sen bara drygt minuten gammal när Lukas Söderlund fick pucken i mittzon, tråcklade sig fram över blå, mellan motståndarna och fick iväg ett handledsskott som hittade en lucka mellan benen på Wings i övrigt utmärkte målvakt Viktor Andersson. Gästerna reducerade till 2-1 halvvägs in i perioden genom Dennis Von Walden och bara några minuter senare så lyckades gästerna också snyggt men också lite snopet kvittera till 2-2. Målskytt Emil Gabrielsson. I momentet strax innan hade nämligen Sura haft en jättefin sekvens i anfallszonen där Tobias Boström med ett stenhårt direktskott alldeles framför mål varit nära att utöka till 3-1. Istället studsade pucken via Wingsmålvakten ut till en Wingsspelare som hittade en ensam Gabrielsson på offensiv blålinje. Han skrinnade ensam fram mot Linus Marcko i Suras mål och sprätte upp den snyggt i det högra krysset.

Oavgjort på resultattavlan och ovisst inför tredje perioden. En period där gästerna stärkta av sina två mål i mittperioden kom ut med hög fart och stressade våra killar till små enkla misstag. Gästerna tog också ledningen när unge Olle Dahlman (född -05) hittade Rasmus Larsson i slottet som satte pucken i nätet bakom Marcko som inte hann med i sidledsförflyttningen.

Unge Dahlman satte sen själv 2-4 några minuter senare och där trodde nog de 370 åskådarna att spänningen var över för kvällen. Men surabacken Mattias Eklund ville annat och lyckades efter ett starkt surabyte med hög intensitet forcera in 3-4 och det blev återigen nerv i Surahallen. I slutet tog Sura ut Linus Marcko i ett försök att få fram en kvittering men det slutade med att gästerna slog i den sista spiken i kistan och säkrade segern när Oskar Sarhus trampade ifrån och gjorde 3-5 i tom bur.

Återigen faller spelkvaliteten i hemmalaget ju längre matchen lider. Ett tecken som vi sett återkommande under säsongen och som tyvärr straffade oss ikväll. Första perioden var jättebra, andra perioden också helt okej. Men i tredje så börjar osäkerheten sprida sig och passningarna likaså. Det blir onödigt ängsligt och vi går bort oss några gånger i egen zon. Men det är många matcher kvar att spela och vi som har Sura närmast hjärtat är övertygade om att laget kommer resa sig. Men det krävs i så fall att man börjar spela enklare och inte bjuder sina motståndare på frilägen i egen zon.

Några spelare som utmärkte sig i hemmalaget under matchen mot Wings var William Otter (bilden) och Lukas Söderlund som båda jobbade frenetiskt över 60 minuter och gjorde vad de kunde för att hålla oss kvar i matchen. En annan som skapar mycket yta för sina lagkamrater är Samuel Ander med sin längd och fysiska styrka. Linus Marcko i målet gjorde vad han kunde. De flesta mål han släppte in berodde mer på misstag i försvarsspelet än misstag i buren.

Nu får killarna fira lite nyår. slicka de här såren och ladda om inför kommande utmaningar. Härnäst Borlänge borta på onsdag, följt av ytterligare två bortamatcher. Nästa hemmamatch dröjer till lördagen den 14 januari då Enköping kommer på besök.