Matchreferat SIK-HC Dalen

Efter två raka förluster för Skövde IK i inledningen av Allettan Södra var det dags för revansch när HC Dalen gästade Billingehov under fredagskvällen. Publiken fick se nye Eric Forsberg debutera mellan stolparna men saknade Kristoffer Söder sen tidigare, samt Jesper Emanuelsson som fick känningar under uppvärmningen.

Första perioden är spelmässigt SIK´s. Hemmalaget skapar mängder av fina chanser men saknar, antingen kvaliteten eller kylan för att nypa dit lägena. Två powerplay löper ut om intet och i en spelform som varit så bra under grundserien syns inte mycket.

Andra perioden är inte mer än 31 sekunder gammal när Erik Thorwalls enkelt får åka igenom och stänka dit 0-1 över axeln på Eric Forsberg i hemmalagets målbur. Ett mål som inte såg otagbart ut. SIK har därefter momentum och spelar bra hockey men målen uteblir och 7.28 in i mellanakten gör Dalen 0-2 genom Alex Ek, egentligen från ingenstans. 1-2 skall dock komma och Alexander Ternblad vispar in en retur på skott från Max Kardevall när matchuret lyser 12.42 och det är match igen. Med drygt 3 minuter kvar, nämligen efter 16.56 spelat styr sedan Anton Lundmark vackert in trissan till 2-2, fint framspelad av Alexander Henriksson.

Tredje perioden är SIK´s egentligen från nedsläpp till slutsignal. Dalen får lite tryck när Axel Abrahamsson utvisas efter 3.59. Men SIK spelar uppoffrande och håller Dalen ifrån alltför heta lägen. Efter nyss avslutat spel i boxplay och ny energi i SIK så beslutar sig en hemmaspelare för att ta ett något märkligt beslut och dribblar sig in framför eget mål, där forecheckar Dalen-spelare pucken och den hamnar hos Kalle Hult som iskallt håller i den och lyfter in ledningsmålet 2-3 i krysset, 8.07 in i slutakten.

En faslig jakt på kvittering tar vid och SIK är så nära så nära. Hemmalaget träffar målburen, missar öppet mål och när inte detta görs, ja då står en storspelande Hampus Hedman i Dalen i vägen. Efter att Felix Wermelin utvisas för crosschecking med knappt 3 minuter kvar av perioden tar SIK ut målvakten och skapar rejält tryck men pucken ska bara inte in. Matchen rinner ut och tredje raka förlusten är ett faktum. Detta var från läktarplats en mycket orättvis förlust då SIK spelade bra i stort sett hela matchen, men hockey handlar om att göra fler mål än sitt motstånd och där stod SIK sig slätt.