Solskenshistoria bakom kvällens debut i Jössarinken

Mörrum Hockey ställer en ny back på skidskorna i kvällens möte med Eskilstuna Linden i Jössarinken. Det är kanadensaren Louis Vlahakis som gör debut. Den 26-årige högerskytten från Toronto spelade i Segeltorp i division 1 östra förra säsongen, men blev skadad och har under sommaren och hösten rehabiliteringstränat hemma i Kanada. Det är en riktig solskenshistoria hur han hamnade i Mörrum.

”En dag innan jul stod han bara här utanför ishallen och frågade om han fick vara med och träna”, säger Mörrums tränare Thomas Engman.

Louis Vlahakis hade på eget bevåg köpt en flygbiljett till Stockholm, där han hyrde en bil och körde hela vägen till Mörrum och helt enkelt satte sig utanför Jössarinken och väntade.

”Han vill gärna komma igång igen och hade hört ryktas att vi har det lite tufft”, säger Thomas Engman.

Egentligen hade Mörrumstränaren velat ge Louis ytterligare några träningar innan han skickar in honom i hetluften. Men eftersom Albin Falk är skadad och Anton Davidsson återvänt till Växjö, så uppstod ett behov på backsidan.

”Det är en fysiskt stark kille. Han är laddad och vill verkligen visa upp sig. Men Louis har inte gjort jättemånga träningar med oss, så vi kan inte ha alltför stora förväntningar”.

På forwardssidan blir det samma manskap som senast mot Borås. Det innebär bland annat att den egna junioren Linus Johansson kommer att spela.

”Linden är ett lag som ligger på, men även har en bra struktur i försvarsspelet. Det är ett lag att se upp med. Har man tagit åtta poäng på fyra matcher så är man inte dåliga”.

Köp din biljett till matchen i kväll! Ditt stöd är viktigare än någonsin!

https://www.biljettkiosken.se/event/230111-morrumhockey-eskilstuna


Foto: Dan Hickling/Elite Prospects