Kan Hellström få upp Sura på vinnarspåret?

Ikväll är det dags en ny match i Hockeyettans norra vårserie, och för våra killar väntar bortamatch mot Vallentuna och förhoppningsvis hittar vi tillbaka till vinnarspåret. Det blir också Johan Hellströms debut som huvudtränare för Surahammars IF.

Det är nog många både i laget och bland er supportrar och partners som undrar vilken prägel vår nya huvudtränare Johan Hellström kommer sätta på laget. Frågan är hur många detaljer han hunnit skruva på under sin tre dagar korta vistelse hos oss? Vi tog kontakt med Johan för att stämma av läget i laget och hans intryck av gruppen.

Välkommen till Sura. Tre dagar i föreningen, två träningar och ikväll debut i båset som huvudtränare. Det går som vanligt fort i hockey! Hur känns det här?
– Tack. Som du säger, det svänger fort i hockey. Det är första gången i min karriär som jag studsar in i ett lag mitt under säsong så det är en ny erfarenhet. Jag har fått ett väldigt bra bemötande av folk i och runt klubben så det känns väldigt bra och spännande att få representera Sura.

Vad är intrycket av laget så här långt?
-Bra intryck. Bra grupp att få jobba med. Ödmjuka killar som vill framåt. Nu har jag bara varit med vid två träningar men jag gillar det jag ser. Tycker det har varit hög intensitet och driv i träningarna.

Det är förmodligen svårt att på så här kort tid gå in och ändra hela grunden i en trupp som varit tillsammans sen augusti. Men vad blir ditt viktigaste fokus de här inledande matcherna?
– I matchen mot Vallentuna ikväll är det två detaljer i spelet högre upp i banan som vi lagt fokus på. Exakt vad håller jag lite för mig själv. Efter matchen mot Vallentuna så har vi ett litet uppehåll från matcher och då får vi chansen att träna grunder och fler detaljer i spelet.

Ikväll är det bortamatch mot Vallentuna. Känslor och tankar inför den utmaningen?
– Tycker som sagt att träningarna sett bra ut så känslan är god. Viktigt för oss att tidigt hitta våra linjer i spelet och att ha tålamodet. För egen del känns det spännande och det ska bli sjukt kul att få göra debut på Sura-bänken.

Vi önskar Johan och laget stort lycka till ikväll. Kan ni inte ta er till Vallentuna Ishall så går matchen att köpa och ser live via Hockeyettan Play och länken nedan

Köp matchen Vallentuna HF-Surahammars IF här!

 

Vi återkommer under torsdagen med matchreferat från matchen Vallentuna-Surahammar, och under helgen kommer även en längre intervju i våra sociala kanaler med vår nya tränare. Vem är han egentligen, Kungsbackasonen Johan Hellström med tränarmeriter från Oskarshamn, Borås, Skövde och Köping och vad vill han åstadkomma som tränare i vårt lag? Vissa svar får ni alltså framåt helgen.