Matchreferat Skövde IK – Troja-Ljungby

Hemmamatch igen och det har hittills varit tunnsått med poäng i vår hemmaborg denna Alletta. Frågan för dagen var naturligtvis om vi kunde snygga till poängskörden under söndagen? Tyvärr räckte vi inte fram hela vägen denna gång heller utan ett passningsskickligt Troja-Ljungby snöt alla tre poängen.

Passningsskickligt får bli ordet som beskriver gästerna i dagens match. Det kan inte ha varit många passningar som Troja-Ljungby inte fick fram till bladet på sina medspelare, om ens någon, när de fick minsta lilla yta. Imponerande!

Men trots jätteskickligt motstånd lyckades di röe ändå att göra match av det och den avgörande 4-2 pucken hamnade inte i den då tomma Skövdeburen förrän bråkdelen av en sekund innan slutsignalen ljöd. Med det sagt tar vi oss igenom matchen.

Skövde inledde även denna match med att vara tillbakatryckta även om det inte såg ut som i fredagens match och det dröjde bara 3.07 av den första perioden innan gästerna hittade nätet. Calle Wäng hos gästerna vallar pucken in framför mål där det är trångt och där Axel Lindström är urstark, eller åtminstone starkare än sin bevakare och lägger in pucken på Skövdekeepern Eric Forsbergs vänstra sida och det var inte vad Skövde behövde.

Troja fortsätter att vara det spelförande laget men hemmalaget får trots det till några chanser och hade med lite marginaler på vår sida kunnat få till en kvittering. Efter periodens powerbreak har vi vår bästa period de första 20 minutrarna.

Tyvärr för Skövdes del hinner Troja-Ljungby med att göra ytterligare ett mål i perioden och då mycket psykologiskt med mindre än minuten kvar att spela. Skövde jobbar för en kvittering i slutminuterna av perioden men pucken går ned i Skövdezonen. Det känns inte som att det ska behöva bli farligt när en Trojaspelare driver på pucken ur rundeln in mot långsidan men han ser vad Skövdeförsvaret inte ser och det är en helt obevakad Henrik Rommel som glider in mellan tekningscirklarna. Passningen når fram och helt ostörd är det inga större problem för Rommel att panga in pucken i Skövdes målbur.

Skotten i perioden slutar 13-6 i gästernas favör.

I den andra perioden ska Skövde jobba för i första hand en reducering men istället för 1-2 på tavlan så blir det 0-3 och det efter exakt 3.07 av den andra perioden vilket var klockslaget även för Trojas 1-0. 3 mål i baken vid psykologiskt viktiga punkter i matchen är inte vad man vill ha när Troja-Ljungby är på besök.

Gästernas 3-0 kommer i efterdyningarna av en tekning i Skövdes försvarszon som man jobbar hårt på och även denna gång hittar man ett inspel till en medspelare som är utan bevakning i den viktiga ytan mellan tekningscirklarna och Jonathan Wikström pangar till för kung och fosterland när chansen dyker upp och får därmed göra sitt första mål denna alletta.

Skövdes första reduceringspuck skulle komma först efter 7.22 av perioden. Alexander Henriksson driver in med pucken på högersidan av banan, lägger den snett bakåt till Jesper Emanuelsson som ser att Adam Thilander är med i anfallet precis mitt i banan. Jesper lägger en fin pass till Adam som drar till strax innanför offensiva blå och den första reduceringen för Skövdes del är avklarad.

Efter drygt 16 spelade minuter av den andra faller matchens första utvisning och det är den nyss nämnde Emanuelsson som får två minuter för boarding precis utanför Trojas avbytarbås. Skövdes box spelar dock bra och uppoffrande och perioden slutar 1-1 och 6-7 i skott.

I den tredje fortsätter jakten efter ytterligare reduceringsmål och det skapas en del chanser åt bägge hållen och när Oscar Johnsson jobbar sig in framför gästernas mål blir han lite hårt tagen och Skövdes första powerplay för dagen är ett faktum.

Ett powerplay som bara behövde spelas i tio sekunder. Skövde tar hand om pucken efter tekningen och pucken hamnar hos Thilander strax innanför blå. Han ser att framför mål står Oscar Johnsson helt obevakad och lägger en isare mot forwarden som bara behöver hålla klubban mot isen för att styra in pucken och Skövde är därmed definitivt med i matchen igen.

Med fem minuter kvar av perioden får Skövde ytterligare en chans i powerplay. Skövde skapar chanser och bland annat har Emil Smedberg ett hårt direktskott som tyvärr för Skövdes del tar i målramen istället för den centimeter åt vänster som hade behövts för kvitteringspucken. Troja försvarar sig bra i underläget och Skövde klarar inte av det gyllene läget att kvittera matchen.

Med en och en halv minut kvar av matchen tar Skövde sin timeout och med 1.15 kvar lämnar Eric Forsberg målet för att ge utrymme till en sista Skövdeforcering. Skövde får till lite tryck men gästerna försvarar sig på ett bra sätt och i slutsekunden lyckas de även att lägga pucken i den tomma Skövdeburen och förlusten med 2-4 är ett faktum.

Skotten i den tredje perioden slutar 7-7.