Glada miner i Kalmar HC, som är ligans mest attraktiva lag – om spelarna får bestämma. Här Erik Norén, Linus Skager och Victor Crus Rydberg. FOTO: LEIF HELLERIN

Laget i ligan flest vill spela för * Kalmar HC vann storseger i spelarenkät * Backens hyllning: ”Har aldrig trivts så bra i ett lag”

Ligans mest attraktiva lag att spela i?

Om spelarna i Hockeyettan får bestämma är det Kalmar HC.

– Jag har aldrig trivts så bra i ett lag som jag gjorde både förra året och det här året, säger backen Erik Norén.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Superenkät på Sportbladet om Hockeyettan.

Över 400 spelare har svarat anonymt på flera kittlande frågor.

En en av dom: Vilket lag i Hockeyettan skulle du helst spela i om du inte får säga ditt egna?

Kalmar HC vann en storseger här.

Hela 23,9 procent av de som svarade hade gärna gjort en sväng i topplaget från Småland som vunnit södra serien två år i rad och just nu är med i toppen av södra Allettan.

Erik Noren, 21, backen som är skolad i Örebro och kom till Kalmar inför förra säsongen, är dock inte helt överraskad när han får höra resultatet. 

– Jag har aldrig trivts så bra i ett lag som jag gjorde både förra året och det här året. Trivs man utanför är det mycket lättare att prestera på isen. Resultatet hänger ihop med sammanhållningen som vi har utanför. Vi har ett väldigt bra lag och på det har vi en ruskigt bra sammanhållning. Det här kan bli någonting riktigt bra, säger Erik Norén till Barometern.

Han försöker förklara den goda sammanhållningen för tidningen. 

– Dels är det för att det inte är en allt för stor stad. Många har flyttat hit utifrån och det gör att du flyttar från vänner och familj. De man har, de har man i laget. Då blir det automatiskt att du hänger mycket med varandra.

Poängforwarden Victor Crus Rydberg, inne på sjätte raka säsongen i Kalmar och med kontrakt även över 23/24, har varit med på resan uppåt och sett hur föreningen växt säsong för säsong.

Det kan såklart också vara en anledning till Kalmars popularitet bland spelarna. 

– Allt omkring har verkligen blivit så mycket bättre och proffsigare. Nya hallen är ju såklart ett oerhört lyft, men det är mycket annat också. Det känns att alla, i och runt laget, vill framåt och uppåt, sa han i en intervju med hockeyettan.se i december.

Kalmar fick alltså nästan 24 procent av rösterna.

Därefter följde: Karlskrona HK (16,6), Nybro Vikings (9,6), Hudiksvall (8,9), Troja-Ljungby (6,2).

* Uppdaterad version. Kalmar HC vann fredagens hemmamatch mot Visby/Roma sedan de vänt 0–1 till 3–1 i slutperioden och toppar nu serien tillsammans med rivalen Nybro, båda på 22 poäng.

LÄS MER: Hela spelarenkäten på Sportbladet (PLUSLÅST)

SÖDRA ALLETTAN 27 JANAURI:

Troja-Ljungby-Halmstad 3–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR

Kalmar HC-Visby/Roma 4–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR

Södra Allettans tabell – klicka här!

LÄS MER: Detta visste du inte om spelarna i Kalmar HC 21/22

Crus Rydberg i stor intervju: ”Det är min högsta dröm med Kalmar” * Berättar om sitt tidigare spelmissbruk