Summering av helgen i Norrland

Lördag IF Sundsvall

I den den första perioden var det två lag som känner på varandra från start. Väldigt mycket spel efter sargerna, Sundsvall hade den bästa chansen på en spelvändning där Kaiser missade öppen kasse efter ett överspel.

I den andra perioden kommer Lindlöven ut riktigt starkt och får med sig en utvisning, Sundsvall klarar ut detta men precis när de blivit fulltaliga trycker Edvin Lindström in 0-1 från nära håll ass Karlsson samt Sjökvist. Lindlöven fortsätter att trycka på och Sundsvall tar en utvisning till och efter 6.48 styr Anton Widmark in 0-2 ass Barklund och Jämsén. Lindlöven fortsätter att vara det klart bättre laget och har flera chanser att utöka men i slutet av perioden åker man på en 2 minuters utvisning tid 39.03 inget mål faller dock innan perioden är slut.

Den tredje perioden hinner knappt börja innan domaren tar en holding utv isnong vilket gjorde att Sundsvall fick ca 40 sek i 5-3. Lindlöven klarar dock denna men direkt när Linde laget fick in sin 4:e spelare gör Marcus Siren 1-2 ass Wikudd samt Grönqvist då hade det gått 1.10 av perioden. 3.41 var det dags igen…… då tar domare Oscar Spång 2 Löven spelare på en gång och Sundsvall får 5 mot 3 i 2 minuter till. I detta power play gör de både 2-2 samt 2-3 målskyttar Sebastian Kaijser samt David Åhlin. Lindlöven får 4 snabba utvisningar i rad och de orkade helt enkelt inte stå emot. Löven repar dock mod och trycker ner Sundsvall i stort sätt hela perioden men pucken vill inte in. Mycket mycket tungt att förlora denna match för Lindlöven och på det sätt som de gör det denna afton.

Söndag Piteå Hockey

Första perioden är helt jämn båda lagen vaskar fram bra chanser men inget mål faller, Piteå hade pucken lite mer men skapade inte de här riktigt heta chanserna och det gjorde inte Lindlöven heller.

Andra perioden börjar bra om man ser det ur Lindlöven ögon man trycker ner Piteå och har flertalet långa anfall men mitt i Löven pressen så får Piteå till en vändning och gör 1-0 genom Petter Mäkitalo ass Simelä samt Ylivainio tid 7.16, kändes lite ologiskt. Löven repar mod och kvitterar genom duktiga Edwin Lindström fint framspelad av Sjökvist och Björkman knappt 3 min efter. Piteå tar dock ledningen igen efter ett långt anfall slänger Sebastian Hansson in ett skott från blå och pucken rullar in olyckligt bakom Frykholm ass på målet av Thyni och Warg. Lindlöven ger sig dock inte utan fortsätter trycka på och får utdelning 16.08 då Sjökvist styr in ett skott från Halvordsson ass också Björkman. Lindlöven fortsätter spela bra och får ner puckar djupt på Piteå försvaret och har ett par bra lägen men tyvärr inget mål.

Tredje perioden öppnar Lindlöven bra men med ca 3 min kvar styr Ylivainio in 3-2 och gardinen går ner. Piteå hinner även göra 4-2 innan Löven tar ut målisen och då blir det även 5-2. Det känns som att Lindlöven hittar vägar att förlora just nu, man gör riktigt bra matcher men det vill sig inte.