Dalen bröt förlustsviten – vann mot Skövde

Efter att ha radat upp ett antal förluster mot slutet så tog Dalen tre efterlängtade poäng när man besegrade Skövde med 4-3 under söndagskvällen.

Dalen kom med fem förluster på sex senaste matcherna och laget som gått så bra under större delen av säsongen kunde till viss del känna ett hot kring slutspelsplatsen. Och det såg inte bättre ut efter första perioden då gästerna hade 0-2 på tavlan. Framförallt var det Skövdes powerplay som utgjorde ett stort hot. Spelet i övrigt såg stundtals ganska jämt ut.

Det skulle till att avgöras i matchens absoluta slutskede. Erik Thorwalls hade skjutit hemmalaget i ledning och tre poäng såg ut att vara bärgade. Men Skövde ville annat och kvitterade tillställningen med drygt en minut kvar att spela och matchen såg ut att gå till övertid. Innan Kristian Röykås Marthinsen fick Smedjehov att jubla när han 16 sekunder senare sköt in segerpucken till hemmalaget.

HC Dalen-Skövde IK 4-3 (0-2, 1-0, 3-1)

Skott: 26-28 (3-8, 12-10, 11-10)

Målen: 0-1 (05.58) Lukas Smith, 0-2 (07.26) Jonathan Ström, 1-2 (28.17) Karl Smedberg, 2-2 (48.36) Malte Törnqvist, 3-2 (55.27) Erik Thorwalls, 3-3 (58.43) Anton Lundmark, 4-3 (58.59) Kristian Röykås Marhinsen.

Utvisningar: Dalen: 7x2min, Skövde: 5x2min.