Lukas Söderlund lämnar Surahammar för Tingsryd

Lagom till de avslutande två matcherna i Hockeyettans Norra Vårserie står det klart att vi tappar vår poängkung Lukas Söderlund. Den 22-årige forwarden kommer i stället representera Tingsryds AIF i Hockeyallsvenskan med start redan idag.

Lukas Söderlund kom till Surahammar från Mariestad BoIS inför säsongen 2021/22 och har under sina två säsonger i föreningen varit en framstående och mycket viktig del av det framgångsrika lag som satt Surahammar på hockeykartan. Lukas har producerat imponerande 86 poäng på sina 74 matcher i Suratröjan, och även om det är tråkigt att tappa en kille som Lukas så är det samtidigt kul att han nu får möjlighet att prova sina vingar på en högre nivå. Vi fick några ord med Lukas Söderlund när kontraktet med Tingsryd stod klart, och det var en tacksam och ödmjuk spelare som blickade både bakåt och framåt.

– Jag har haft två fantastiska år i Sura, men nu känns det som ett bra tillfälle att lämna och ge mig ut på nya äventyr. Jag har verkligen gjort allt jag kan för laget och föreningen under min tid i Sura, och vi som lag har med gemensamma krafter säkrat fortsatt spel i Hockeyettan till nästa säsong. När jag nu erbjöds möjligheten att få chansen i en högre liga och testa mig själv mot bättre motstånd så kände jag att det var en chans jag inte ville missa.

Finns det någon hälsning du vill skicka med till laget nu när du lämnar?

– Det finns många jag skulle vilja tacka. Mina lagkamrater så klart, men ett extra tack till sportchefen Jörgen Mähler och våra materialare Rickard Forsberg och Daniel Lundkvist för allt jobb de lagt ner och att de alltid funnits där för mig när det varit något. Sen vill jag så klart rikta ett stort tack till alla i Sura Support för det stöd jag och laget fått. Alla resor ni gjort för att stötta oss på bortais, men framför allt för stödet hemma i Surahallen. Ni har varit ett fantastiskt stöd och jag uppskattar er alla extremt mycket.

– Jag kommer aldrig glömma de jag mött under min tid i Sura och jag önskar föreningen och laget stort lycka till framöver. Sura kommer alltid ha en plats i mitt hjärta och jag är väldigt tacksam över min tid här.

Vad tänker då sportchefen Jörgen Mähler om det faktum att lagets poängstarkaste spelare lämnar föreningen lagom när allt ska avgöras

– Jag är glad för Lukas skull, att han nu får den här chansen. Det är en bra kille både på och utanför isen, och jag önskar honom allt gott. Sen kommer det så klart bli svårt att ersätta honom.

 

Text: Mattias Forsberg
Foto: Oliver Szabo