Eftersnack: Huddinge-Mörrum 2-4 och Mörrum-IK Guts 2-6

Stående på stupets kant svarar Mörrum för en fantastisk prestation. Laget gör årets bästa matcher när det behövs som bäst och plockar nio poäng av nio möjliga. Inte heller Huddinge IK, med häng på en playoff-plats, lyckades sätta stopp för Goisets framfart. Mörrum vinner säsongens sista match med 4-2 på bortaplan i Björkängshallen.

”Det är en jämn match i tre perioder. Huddinge spelar med hög fart och har snabba spelvändningar som vi har lite problem med. Men vi växer oss in i matchen och är väldigt effektiva”, säger Mörrums tränare Richard Melkersson.

Martin von Scholutz räddade 31 av 33 skott och var återigen mycket duktig mellan stolparna. Khalid Ibrahim gjorde 0-1 redan efter 11 sekunder. Isak Ask sköt sitt första mål när han kvitterade till 2-2 i inledningen av tredje perioden. Edvin Hansson satte 2-3 som blev matchavgörande och spelade sedan fram till Marcus Paulssons 2-4.

”Det var Edvin värd. Han har arbetat hårt och varit bra sedan han kom tillbaka efter sin skada”.

Ni gör 17-4 (6-0, 7-2, 4-2) på tre avgörande matcher?

”Jag tycker faktiskt att vi har spelat bättre och bättre sedan jag tog över. Men vi fick ingen utdelning i början. Vi har försökt vara tighta över hela banan. Sätter man försvarsspelet så kommer också målen framåt. Det är väl lite av det som skett nu”.

Richard Melkersson är full av beundran för killarna i laget.

”Det är en otroligt mentalt stark grupp. Att kunna fixa detta efter allt som hänt den här säsongen… Alla har accepterat sina roller i laget, även om deras uppgifter inte varit jätteroliga. Jag har inte hört något gnäll alls. Alla har gjort sitt yttersta för laget. Det är helt otroligt.”

Och nu är det förstås fest i bussen?

”Nej, det är helt tyst. Den mentala påfrestningen på de här unga killarna har varit enorm. De är totalt slutkörda. De har gett allt”.

Huddinge-Mörrum 2-4 (1-1, 1-0, 0-3)
Huddinge: Joakim Hälleström, Anton Kalte. Mörrum: Khalid Ibrahim, Isak Ask, Edvin Hansson, Marcus Paulsson. Publik: 376.

Highlights Huddinge-Mörrum:
https://live.hockeyettan.se/video/s-highlights-huddinge-ik-morrums-gois-ik-vsi6o

Ungefär samtidigt som Huddinge-Mörrum spelades en annan viktig match. Tyvärr blev det förlust (2-6) för J18 i det avgörande kvalmötet i Jössarinken mot IK Guts från Finspång.

”Det är tungt att se killarnas besvikelse efter matchen. Vi var värda mer! Vi har jobbat hårt tillsammans och utvecklats mycket under året och hade absolut möjlighet att ta nästa steg”, säger Mörrums tränare Andreas Ernebrand.

”Avgörande matcher skapar press och tryck vilket inte alltid är lätt att hantera. Men det är en bra erfarenhet att få spela dessa matcher och träna på att hantera den press som byggs upp. Det kommer alla att ha med sig”.

Mörrum-IK Guts Finspång 2-6 (0-1, 1-3, 1-2)
Mörrum: Linus Johansson, Rasmus Jula. IK Guts: Joonas Laaksonen 4, William Hedlund 2.

Foto: Hockeyettan Live