Vallentuna nästa för Jussi Salo. FOTO: MATS TJERNSTRÖM & ERIK KRUSE

Salo lämnar Väsby – blir ny tränare för Vallentuna * Får ny roll som sportsligt ansvarig * ”Mycket nöjda med den här rekryteringen”

Jussi Salo blir inte kvar i Väsby – men han stannar i ligan.

Han blir heltidsanställd i Vallentuna Hockey, där han blir sportsligt ansvarig och ska coacha A-laget.

– Vi är mycket nöjda med den här rekryteringen. Det är en långsiktig lösning som ska hjälpa oss att ta nästa steg, säger sportchefen Patrik Stolt.

* Expressen sänder också hela slutspelet – se  matcherna HÄR!

 

Jussi Salo, 46, tog över Väsby inför säsongen 21/22 och har innan dess bland annat coachat Lindlöven i Hockeyettan, AIK och allsvenskan och varit assisterande general manager i Vita Hästen i Norrköping.

Men någon fortsättning i Väsby – som laddar för semifinal i slutspelet med start nästa vecka – blir det inte.

Salo har dock redan klart med ett nytt jobb och presenterades på fredagen av Vallentuna, där han ersätter Tim Johansson Bräck, 34, som nu prioriterar en civil utbildning.

Han blir huvudtränare för A-laget och dessutom sportsligt ansvarig för hela elitverksamheten med J18, J20 och kommer också vara delaktig i hockeygymnasiet i Val

lentuna.

– Det är en långsiktig lösning och ett flerårsavtal.  Vi inledde dialogen med Jussi redan i december och han blev attraherad av den här rollen vi kunde erbjuda med en heltidsanställning. Vi är mycket nöjda med den här rekryteringen, säger sportchefen Patrik Stolt till hockeyettan.se.

Jussi Salo börjar sitt nya jobb 1 maj och kommer vara delaktig i det kommande truppbygget.

– Jag kliver själv åt sidan nu och Jussi kommer tillsammans med sportgruppen att se till att vi får en slagkraftig trupp 23/24, säger Partik Stolt, som varit manager i tre säsonger.

Vallentuna gick till play in och försvann först efter en overtime-rysare i match tre mot Kalix.

– Jag tycker vi kan vara nöjda med säsongen i stort. Vi var ju tippade som lag 40 av 40 lag så vi kan gå ur den här säsongen med raka ryggar.

Truppen, då? Vad händer där?

Patrik Stolt berättar:

– Det jobbet pågår såklart redan. Den enda som varit tydlig med att han vill vidare är Christian Holmblad (forwarden som hämtades in från Väsby och svarade för 28 poäng på 23 matcher i seriespelet).

* I övrigt då? Spelare som Gustav Jansson och Jacob Lundin gjorde ju fina säsonger.

– Det är rätt många namn som vi vill ha kvar. Vi får se hur allt landar.

Följande spelare har ett optionsår kvar på kontakter: Lukas Aaw (b), Marcus af Burén (b), Lucas Eriksson (b), Fredrik Svennas (b), Lukas Paulsson (f), Oskar Söderberg (f). 

Text: PeO Larsson 

Jussi Salo blir ny tränare i Vallentuna. FOTO:VALLENTUNA HOCKEY

Detta visste du inte om spelarna i Vallentuna * Trotjänaren berättar om sina lagkamrater * ”Ryktena säger att det finns en galen målbonus i kontraktet…”