Troja-Ljungby, Borås och Vimmerby – vinnare på lördagen.

Resultat 11 mars – så gick det i kvartsfinal 3 * Fyra matchserier avgjorda * Åttonde raka derbysegern * Matchhjälte för Vimmerby * Se alla målen

Lördagen bjöd på rafflande slutspelshockey!

Ett par matchserier avgjordes, andra lever i allra högsta grad! 

Så gick det i Hockeyettans slutspel lördag 11 mars.

* Expressen sänder också hela slutspelet – se  matcherna HÄR!

 

Kort om några av matcherna:

* Det blev ännu ett målkalas för Mariestad BoIS som utklassade Borlänge med hela 9-3. Efter den första perioden ledde BoIS med 3-0 och i den andra drog man ifrån till 8-1. Borlänge vann visserligen den tredje perioden med 2-1 men föll med klara 9-3.

– Borlänge var piskade att vinna dagens match. Vi gör en gedigen och rejäl insats och straffar dem hårt på de misstag de gör. Vi tror på de vi gör och vi har en väldigt bred trupp, säger Mariestadstränaren Ronny Helander.

Foto: Anna Engström

* Efter nästa 80 minuters spel skickade Jonathan Wikström in 3-2 bakom Sebastian Wagner i Nyköpingskassen och tog därmed sitt Troja till semifinal. Nyköping inledde målskyttet för dagen men kvitteringen kom efter 14.29 minuter och bara 21!! sekunder senare så kom Trojas ledningsmål. I den andra perioden kvitterade Nyköping till 2-2. Efter kvitteringen väntade 42 mållösa minuter innan Jonathan Wikström kunde skicka Nyköping på sommarlov.

* Målfarlige Petter Mäkitalo bombade in två mål i dagens match då Piteå säkrade sin plats i semifinal efter att ha besegrat Kalix med 6-1 på bortais och man vinner derbyserien med totalt  3-0 i matcher.  Noterbart är att Piteå vann skotten med solklara 36-19.

– Vi vinner vårat åttonde raka derby mot Kalix den här säsongen. Vi jobbar jäkligt hårt över hela banan och släpper till väldigt lite. Johannes Sundström hade inte jättemycket att göra idag men på tre matcher så har han varit ruskigt bra, säger Piteåcoachen Mikael Aaro.

* I Sundsvall så bjöd målvakten Christof Von Burg på en stormatch och nollade Hanviken. 3-0 slutade matchen till Medelpadingarna som nu kan avgöra matchserien imorgon söndag.

Christof Von Burg stod för en solid insats mellan stolparna. Foto FlyWood Studio.

* I onsdagens hämtade Boden in ett underläge och lyckades vinna på övertid. Idag lyckades Borås vända under läge 1-2 till ledning med 4-2. Boden reducerade visserligen till 4-3 men närmare än så kom man aldrig.

Albin Storm målskytt för Borås. Foto: Anders Gustavsson

* Dalen såg ut att gå mot en reducering i matchserien mot Vimmerby. Men dryga sju minuter kvar att spela av matchen kvitterar David Thomson till 2-2 och efter bara 41 sekunders spel av overtime så avgör Eddie Levin både matchen och matchserien med sitt 3-2 mål.

– Det var en slumppuck som studsnade ner framför deras målvakt och jag lyckades peta in den mellan benen på honom. Sedan var det bara ren glädje, säger matchjälten Eddie Levin.

–  Vi visste inför matchserien att Dalen var en svår nöt att knäcka. Dagens match var ruskigt jämn och fysisk och kunde ha slutat lite hur som helst. Vi gör en bra arbetsinsats samtidigt som vi är inne i ett stim nu där vi har marginalerna på vår sida, säger Vimmerbycoachen Hampus Sylvegård.

* Det blev grinigt efter slutsignalen i Halmstad Arena efter hemmalagets 4-2 seger mot Strömsbro. Hela 66 utvisningsminuter delades ut efter slutsignalen, fördelat på 62 till Strömsbro och 4 till Halmstad.  Matchen då? Halmstad tog tag i matchen redan i den första perioden och ledde med både 2-0 och 3-1. Kedjan med Melker Iversen, Victor Gagic och Karl Påhlsson var lyckosam i dagens match. Fortsättning på matchserien följer imorgon.

* Karlskrona har satt sig i förarsätet i matchserien mot Visby Roma efter dagens kassaskåpssäkra seger med 5-2. Forwardsduon Mikael Roslund och Johannes Nilsson noterades båda för tre poäng vardera.

Mikael Roslund , Foto: Leif Hellerin.

RESULTAT 11 MARS — KVARTSFINAL 3:5

Nyköping-Troja-Ljungby 2-3 (förlängning) SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* Troja-Ljungby till semifinal med 3–0 i matcher 

Kalix-Piteå 1-6 SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* Piteå till semifinal med 3–0 i matcher 

Borlänge-Mariestad 3-9 SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* Mariestad till semifinal med 3–0 i matcher 

Sundsvall-Hanviken 3-0 SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* 2-1 till Sundsvall

Borås-Boden 4-3 SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* 2-1 till Boden

Vimmerby-Dalen 3-2  (förlängning) SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* Vimmerby till semifinal med 3-0 i matcher

Halmstad-Strömsbro 4-2 SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* 2-1 till Halmstad

Karlskrona-Visby Roma 5-2 SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* 2-1 till Karlskrona

* Matchfakta & lineup – klicka här!

***

12/3 16.00: 
Karlskrona – Visby
Borås – Boden
Halmstad – Strömsbro
Sundsvall – Hanviken

* Se matcherna på Expressen här!

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

***

Problem med sändningen eller övriga frågor?

Mejla: [email protected]

LÄS MER: Experten tippar kvartsfinalerna: ”Vidöppet! Kan gå till fem matcher”

* FAKTA: SLUTSPELET I HOCKEYETTAN 2023

* Kvartsfinaler:

Speldatum: 7, 8, 11, 12, 15 mars.

* Semifinaler:

Valet sker torsdag 16 mars klockan 12.00 och sänds live på Hockeyettan Play.

Speldatum: 18, 19, 22, 23, 26 mars.

I semifinalspelet deltar tolv lag, lag 1–2 från Allettan norra och södra (Väsby och Hudiksvall från norra Allettan, Kalmar och Nybro från den södra) samt de åtta segrarna från kvartsfinalerna.

Valet, som avgörs torsdag 16 mars klockan 12.00,  sker enligt samma mall som i kvartsfinalerna. De sex högst rankade lagen väljer bland de sex lägst rankade.

Semifinalerna inleds lördag 18 mars, också i bästa av fem, och avslutas söndag 26 mars (om det blir fem matcher). Högst rankade lag spelar h-h-b-b-h.

De sex vinnarna till kvalserien.

* Kvalserien till HockeyAllsvenskan:

Preliminära speldatum: Mars: 30. April: 1, 4, 6, 10, 13, 15, 18, 20, 22.

Sex lag deltar, tio matcher och serieettan går upp i HockeyAllsvenskan 23/24.

* LÄS MER: Expressen sänder HELA slutspelet i Hockeyettan – länk till sändningarna här nedan!