Glädje i Boden, deppigt hos Konstantin Barulin och Borås. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM & ANDERS GUSTAFSSON

Boden klart för semifinal – vann avgörande matchen mot Borås * Han gjorde sitt första mål för säsongen * Backstjärnan avstängd

Boden är där igen.

I semifinal.

De nollade Borås hemma i femte och avgörande matchen – och får redan på torsdagen veta vilka som blir nästa motståndare.

* Expressen sänder också hela slutspelet – se  matcherna HÄR!

 

Matchserien Boden-Borås har varit het med psykningar, stenhårda dueller, avstängningar, tjuvnyp, anmälningar hit och dit och tjafs med och om domarna.

Viktige Borås-backen Fredrik Eriksson, 39, stängdes av i match tre och fyra för att han skrikit könsord till en motståndare och fick sedan ytterligare två matchers avstängning sedan han i efterhand anmälts för obscena gester mot Boden-publiken efter match två.

– Jag har hört betydligt värre saker både förr och nu som aldrig har renderat i någonting överhuvudtaget. Inte ens en tvåminutare. Så sitter man här med fyra matchers avstängning, sa han till Borås Tidning på onsdagen.

Eriksson, som nu avslutar den aktiva karriären, hade behövts på isen i HIVE Arena.

Boden – utan avstängde Henri Tamminen och viktige backen Felix Dahlroth – var numret för stort den här kvällen.

Veteranen Pontus Johansson, 31, kaptenen som gjort över 300 matcher i ligan, sköt viktiga 1–0 med bara 25 sekunder kvar av först perioden och i andra ökade Andreas Nilsson och Filip Lindén (hans första mål för säsongen) på till 3–0.

Målvakten Carl Hjälm höll nollan den här kvällen (tog alla 27 skotten) och överglänste sin mer namnkunnige kollega Konstantin Barulin i andra kassen. 

Om det blev stökigt den här kvällen också?

Jodå. 

I mitten på period två brakade det loss med ett slagsmål som renderade i åtta tvåminutersutvisningar.

Konstantin Barulin, Borås ryske keeper, drog bland annat på sig två tvåminutare under matchen.

– Ja, han tar utvisningar istället för att rädda puckarna. Vi lägger inte någon energi på honom, vi låter honom bara hålla på och fokuserar på vårt, säger Bodens Pontus Johansson till NSD. 

Men när allt lagt sig så var alltså Boden vidare och Borås – också utan magsjuke forwarden Henrik Eriksson – kan gå på semester.

RESULTAT 15 MARS – KVARTSFINAL 5:5

Boden-Borås 3–0 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* Boden  vidare med 3–2  i matcher.

Så här spelas semifinalerna i Hockeyettan 2023 * Valen klara – de möts * Häftigt tungviktsmöte * Bäst av fem – start redan på lördag