Dags för rond fem – blir det Borås Philip Svensson eller Bodens Pontus Johansson som får fira en semifinalplats i kväll? FOTO: ANDERS GUSTAFSSON & OLIVER ÅSTRÖM

Rond 5 – vilket lag blir sist in i semifinalspelet? * ”Kul med det grisiga och att irritera folk” * Se Boden-Borås här! * ”Det kommer att bli ett krig”

Nu SKA det avgöras.

Boden eller Borås till semifinal?

Rond fem 19.00 i kväll. 

– Det ska göra ont. Det är kul med det grisiga och att irritera folk, säger Borås-forwarden Philip Svensson.

* Expressen sänder också hela slutspelet – se  matcherna HÄR!

 

Matchserien Boden-Borås har varit het med tuffa dueller, avstängningar, tjuvnyp, anmälningar hit och dit och tjafs med och om domarna.

Boden krävde också omspel av match nummer tre, då Borås målvakt Konstantin Barulin flyttade målburen i slutsekunderna – det ska enligt reglerna blåsas straff om en sån händelse sker sista två minuterna.

– Där tar de ett helt felaktigt beslut, som de erkänner sen. Barulin  flyttar sitt mål. Och är det mindre än två minuter kvar så ska vi ha ett straffslag. Det är svårt när domaren inte kan reglerna, sa tränaren Per Ljusteräng till NSD. 

Anmälan avslogs på onsdagen av Svenska Ishockeyförbudet så…nu står vi här.

Inför ett avgörande. 

Ett lag till semifinal, ett på semester.

Och en förväntad stenhård rond fem. 

– Det ska göra ont. Det är kul med det grisiga och att irritera folk. Vi slår mot dem, och de mot oss. Men de gnäller mer, säger BHC-forwarden Philip Svensson till Borås Tidning.

Backen Christoffer Häggblad är inne på samma spår. 

– Framförallt ska det bli fantastiskt roligt, man brinner för att spela den här typen av matcher. Boden har tappat en 2–0-ledning och kommer att vara darriga över att förlora det här. Det är de som har valt att möta oss, vi slår ur underläge och kommer från två raka segrar, säger Häggblad till BT. 

Pontus Johansson, 31, veteranen i Boden ser fram emot rysaren. 

– Det ska bli kul. Det kommer att bli ett krig.  Det är en match som är vinna eller försvinna. Nu behöver vi inte fundera så mycket, utan vi måste vinna, säger han till NSD.

***

Boden har Henri Tamminen avstängd och ett frågetecken för backen Felix Dahlroth, som ålte på en tackling i helgen. 

Borås har backveteranen Fredrik Eriksson, 39, avstängd. 

19.00: SE BODEN-BORÅS HÄR!

LIVE-TV 12.00 torsdag 16 mars – vem tar vem? * Valen till semifinalerna – så här rankas lagen * Turordningen * Se sändningen här!

* LÄS MER: Expressen sänder HELA slutspelet i Hockeyettan – länk till sändningarna här nedan!