Veteranerna Konstantin Barulin och Anders Eriksson – som här kramas om efter en match i vintras – öppnar både för att fortsätta spela i Borås. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON

Borås sköna besked – stormålvakten vill stanna: ”Det är här jag vill vara” * Forwardsveteranen öppnar för fortsättning

Borås HC försvann i kvartsfinalen efter ett tungt uttåg mot Boden.

Men här kommer glada besked.

Veteranerna Konstantin Barulin och Anders Eriksson vill spela vidare.

– Jag vill stanna, det är här jag vill vara, säger den ryske stormålvakten.

* Expressen sänder också hela slutspelet – se  matcherna HÄR!

 

Konstantin Barulin, 38, värvades till Borås inför förra säsongen, spelade direkt upp klubben i Hockeyettan och blev ligans mest meriterade spelare – med fyra VM och över 500 matcher i KHL – när han i höstas gjorde debut i slutet av oktober och inledde med tre raka segrar. 

Han har storspelat i stort sett hela säsongen, landade på 93.99 i räddningsprocent i södra vårserien och förde Borås till slutspel.

– Vi har gjort en fin säsong. Vi tog oss till playoff och jag tror inte klubben varit i dessa sammanhang på typ tolv år, så det var en bra och viktig erfarenhet för både äldre och yngre, säger han till Borås Tidning.

n class="Apple-converted-space"> 

Och nu, dagarna efter att säsongen tog slut, ger han klara besked om sin framtid.

– Jag vill stanna, vi håller på att diskutera ett nytt kontrakt, säger han till BT.

Klubbchef Christoffer Holst bekräftar att han ska sätta sig ner med både Barulin och Vadim Berdnikov – forwarden som gjorde 35 poäng på 36 matcher – för att prata framtid.

– Vi ska ha ett möte med båda två så får vi se vad det mynnar ut i. Jag vet inte var det landar, det är rätt många fler parametrar med utländska spelare som ska klaffa.

Det kommer också positiva signaler från Anders Eriksson, 38, veteranen som i vintras blev BHC:s mest spelare genom tiderna.

– Vi är på väg framåt, det är kul att vara i en klubb som vill något. Jag tycker fortfarande det är kul, men allt ska falla på plats och alla ska vara överens, säger han till Borås Tidning.

Däremot är karriären över för Fredrik Eriksson, 39, som redan tidigt i vintras meddelade att den här säsongen blir hans sista som aktiv.

–Det känns skönt att ha tagit det här beslutet. Det räcker nu. Jag vill göra annat än att spela hockey, jag känner mig färdig. Jag fyller 40 år så det är dags, säger han till Expressen. 

Experten tippar semifinalerna * Mjörnberg: ”Blir besviken om de inte bankar skiten ur varandra” * TV: Synar alla sex matcherna

* LÄS MER: Expressen sänder HELA slutspelet i Hockeyettan – länk till sändningarna här nedan!