Filip Algeman lämnar Nyköping. FOTO: LASSE JANSSON

Filip Algeman lämnar Nyköping * Efter succén – blir heltidsanställd tränare i annan förening: ”Väldigt lockande” * Då ska ersättaren vara på plats

Nyköpings SK får leta ny tränare till nästa säsong.

Filip Algeman, 30, lämnar för ett nytt uppdrag.

– Ett oerhört tufft beslut att ta, säger han.  

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Det blev bara en säsong i Nyköpings SK för tränaren Filip Algeman. 

Den unge coachen – som hämtades in från tvåan och Viggbyholm i somras och ersatte rutinerade Lenny Eriksson – har hyllast för sitt jobb och förde NSK till Allettan och kvartsfinal, där det tog stopp mot Troja-Ljungby.

Men nu drar han alltså vidare.

– Det är baksidan av att det går bra. Filip har fått ett erbjudande från en annan förening som erbjuder en lite bättre helhet, säger Magnus Eriksson i NSK:s sportgrupp till Södermanlands Nyheter.

Filip Algeman säger själv att det var ett oerhört tufft beslut att ta.

– Jag har verkligen våndats fram och tillbaka. Men det är en helhet som vägt över, med familjesituation. Även möjligheten att få jobba heltid som tränare. Det har varit väldigt, väldigt lockande, säger han till SN.

Nu får NSK ge sig ut på tränarjakt.

* Hur bråttom är det?

– Målet är att det ska vara klart med tränare till starten av försäsongen i mitten av april, säger Magnus Eriksson till hockeyettan.se.

Truppen, då? Hur ser det ut där?

Magnus Eriksson:

– För dagen är pappret blankt, men det kommer hända saker i senast nästa vecka. Vi har bra koll på läget även om det saknas huvudtränare i dagsläget.

Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 11 * Kommentarer om alla spelare * ”Kommer skjuta Kalmar till kvalserien”