Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 11 * Kommentarer om alla spelare * ”Kommer skjuta Kalmar till kvalserien”

Vi trummar såklart vidare med Veckans Lag i Hockeyettan.

Det är ju måndag.

Vilka spelare kom med den här gången?

Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 11.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Yes, då är det dags att presentera ett nytt Veckans Lag igen.

Vilka sex spelare fastnade Hockeyettan-experten Mikael Mjörnberg för den här gången?

Här är Veckans Lag vecka nummer 11 i Hockeyettan – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Wictor Ragnewall, Troja-Ljungby

På andra sidan isen står en keeper som storspelat och gjort allt för att försöka hålla sitt gäng kvar i matchserien. Viktor Kokman har varit briljant för Karlskrona. Men uppenbarligen har det bara sporrat Wictor Rangewall i Troja-kassen för han har varit ännu vassare. Man kan tycka att Karlskronas offensiva edge lämnar mer att önska och att Ljungby-gänget spelar ett gediget försvarsspel, men den rutinerade 30-åringen har gjort några väldigt kvalificerade räddningar också. Att hålla två raka nollor i en semifinal mot vad som inför säsongen pekades ut som en av de största favoriterna att nå Hockeyallsvenskan är mäktigt.

BACKAR:

* William Eckmyhl, Hudiksvall

I en pausintervju i första semifinalen hemma mot Boden förklarade den poängstarke backen att tricket för att hitta nätet är att skjuta bredvid målvakten. Det var precis vad han hade gjort när han var med och visade vägen för sitt lag med ett 2–0-mål. När Hudiksvall sedan efter att ha tappat en 3-0-ledning kunde avgöra det sanslösa drama som var match två med 32 sekunder kvar var det återigen Eckmyhl som stod i centrum. Han var med och drev upp anfallet, försökte med ett första avslut, fiskade upp pucken igen och skickade iväg ett andra avslut i ribban varpå Christoffer Jansson kunde peta in returen och förlösa Holmen Center. Hudik-backen ville vinna och ledde ännu en gång sitt lag. 

* Ludvig Wulff, Halmstad

Den egna produkten gör inte avtryck i några poängprotokoll, men har under sina säsonger i Hockeyettan vuxit mer och mer och är numera en trygg kraft att räkna med på nivån. Halmstad fick lämna Stockholm med 0–2 i matcher efter att ha kämpat gediget i båda fighterna, men det har ändå varit kul att se spelet från Wulff. 22-åringen är inte stor men tvekade inte en sekund att sätta in rejäla tacklingar på Väsbys stjärnor. Hela tiden med bra tajming och på ett juste sätt. Trots resultatet bjöd backen på två sevärda matcher den här helgen.

FORWARDS:

* Eero Savilahti, Nybro

I grundserien kan det se lite slött och nonchalant ut långa stunder, men när det vankas slutspel och kval då kvicknar den rutinerade finländaren till. I fjolårets kvalserie var han sitt lags överlägset bäste spelare och nu är det uppenbarligen dags igen. Helgens två semifinalmatcher mot Vimmerby var jämna historier, men Nybro avgick med segern i bägge och det var Savilahti som visade vägen båda gångerna. Han sköt 1–0 och bröt dödläget i match ett och var den som kvitterade till 1-1 när Vimmerby drev händelserna i match två. Grymt viktiga mål. Dessutom med uppoffrande slit i försvarsspelet när ledningar skulle försvaras. Det finns så klart en anledning till att de kallar honom ”Eero The Hero” i de småländska skogarna.

* Viktor Crus Rydberg, Kalmar

Kalmar har varit klassen bättre och snurrat sönder Sundsvall i två raka matcher. Totalt har det blivit tio mål framåt för det spelskickliga laget och ingen är väl det minsta förvånad att Viktor Crus Rydberg varit inblandad i mer än hälften av dem? 27-åringen är en av ligans allra bästa och drivande i Kalmars offensiv. I första semifinalen noterade han 1+3 och under söndags 6–1-avfärdande av Sundsvall blev det två kassar. Crus Rydberg kommer skjuta Kalmar till kvalserien.

* Christian Hägg, Väsby

Väsby vimlar av spelskickliga poängspelare, men mot Halmstad är det en ansvarstagande retsticka som tagit på sig rollen som matchhjälte. Christian Hägg har klivit in som balanserande faktor mellan de offensivt extravaganta Brödernas-värvningarna Dick Axelsson och Victor Andersson med den äran, men också lyft upp laget på sina axlar med minst sagt viktiga mål mot Halmstad. I match ett kylde han av gästerna med sitt 3–1-mål strax efter att de fått nödvändig kontakt med sitt reduceringsmål. I match två klev Hägg fram och avgjorde i sudden. Båda dessutom riktigt distinkta avslut. Trots alla stjärnor är det 30-åringen från Uppsala som briljerat mest hittills.

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 47  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 48  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 49  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 52  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 1  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 2  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 3  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 4  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 5  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 6  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 7  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 8  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 9  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 10  – KLICKA HÄR!

* LÄS MER: Expressen sänder HELA slutspelet i Hockeyettan – länk till sändningarna här nedan!

 

Experten tippar semifinalerna * Mjörnberg: ”Blir besviken om de inte bankar skiten ur varandra” * TV: Synar alla sex matcherna