Här är experten Mjörnbergs val vecka 45 * Motiveringar om alla spelare * ”Det kallas spetskvalitet”

En ganska lugn helg i ligan, men vi kör såklart vidare med Veckans Lag ändå. 

Varje måndag tar ju experten Mikael Mjörnberg ut sex spelare som presterat lite extra bra under förra veckans spel i ligan.

Så – här är Veckans Lag i Hockeyettan vecka 45.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Här är Mikael Mjörnbergs sjunde  lag för säsongen – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Robin Christoffersson, Vimmerby

Vimmerby har haft en minst sagt knackig säsongsinledning där ingenting har fungerat. Målvaktsspelet har inte varit vad det brukar och därför var det naturligtvis extra viktigt för Robin Christoffersson att få spika igen och hålla säsongens första nolla mot formstarka storlaget Troja-Ljungby när Vimmerby slutligen lyckades bryta sin nio matcher långa förlustsvit. Ett trendbrott som kan pumpa in energi i laget och höja självförtroendet hos målvakten.

BACKAR:

* Edvin Hammarlund, Hanviken

Den gänglige 25-åringen tycks vara dömd att ständigt flyga under radarn. Han har varit en stabilt poängproducerande back i Hockeyettan under flera säsonger utan att egentligen få några större rubriker och fortsätter på inslagen väg även den här hösten. Doldisen nitade dit två nya mål i hemmamatchen mot Wings. Det räckte inte till seger den här gången, men Hammarlunds offensiv är ett vapen som gör att Hanviken alltid är svåra att tas med.

* Olle Andersson, Visby/Roma

22-åringen börjar mer och mer se ut som den där solide backen Visby/Roma drömde om när de hämtade in honom från Modos J20 inför säsongen 20/21. En general ute på isen som får stort förtroende av rutinerade coachen Hans Särkijärvi i de flesta spelformerna och förvaltar förtroendet väl. Andersson är en viktig del av Visbys stabila försvarsorganisation och har en bra blick som gör att han ständigt utgör ett hot framåt. Den gångna veckan fick han dessutom kröna med att göra mål. 

FORWARDS:

* Ludwig Wistén, Teg

Wistén tillhör en av de lite mer rutinerade spelarna i unga Teg och förväntas vara en av dem som går i bräschen. Det var också precis vad han gjorde när laget tog en tung skalp och besegrade Hudiksvall (6-5 efter straffar) i veckan. Forwarden sköt två mål, svarade för en assist och gjorde dessutom ett av målen som visade vägen i den avgörande straffläggningen. 24-åringen toppar lagets interna poängliga så här långt under säsongen.

* Dennis Von Walden, Wings 

21-åringen från Bålsta har haft en ganska anonym inledning av säsongen, men klev in i handlingens centrum under veckan när han visade vägen med ett hattrick och var en elementär del av framgången när Wings vände ett 0-3-underläge borta mot Hanviken och vann med 6-4. Sedan var han i det stora hela ganska osynlig, men höll sig ändå framme och hyvlade in ett viktigt reduceringsmål när Wings så när hämtade in ett 0-3-underläge även mot Visby under söndagen. Det kallas spetskvalitet och Von Walden visade i veckan att han kan vara en vass målskytt även i Hockeyettan.

* Lucas Ekholm, Eskilstuna Linden

Forwarden som öste in poäng i Södertäljes J20-lag under fjolårssäsongen börjar mer och mer växa in i seniorkostymen och visar att han kommer att bli ett riktigt offensivt hot för Eskilstuna Linden. När laget svarade för en urstark upphämtning och vände 0-3 till 4-3 (efter straffar) borta mot HC Dalen var det Ekholm som ledde styrkorna och gjorde samtliga sitt lags mål under ordinarie tid. Ett synnerligen viktigt hattrick. Hade tränaren Nico Surenkin låtit honom lägga en straff hade han förmodligen pillat dit den också. Så stekhet var han.

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

Han körde hem skadad motståndare – mitt i natten * BHF:s funktionär hyllas av Skövde * ”Vi hade så trevligt” * 65 mil tur och retur