Experten Mikael Mjörnbergs val vecka 44 * Motiveringar om alla spelare i Veckans Lag i Hockeyettan

Jodå, jodå – det är dags för Veckans Lag igen.

Varje måndag tar ju experten Mikael Mjörnberg ut sex spelare som presterat lite extra bra under förra veckans spel i ligan.

Här är Veckans Lag i Hockeyettan vecka 44. 

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Här är Mikael Mjörnbergs sjätte  lag för säsongen – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* David Otter, Surahammar

Han fick kapitulera tillslut, men fram till att det återstod drygt två minuter att spela gjorde Otter en enastående match mellan Surahammars stolpar och var en stor anledning till att hemmalaget kunde ta en grymt viktig seger (3-1) i söndagens streckmatch. Tranås dominerade långa stunder spelet, men keepern spelade lugnt och tryggt och tog allt han skulle och lite till. Totalt motade han 36 skott och visade vägen när Surahammar klättrade över Allettan-strecket i väst.

BACKAR:

* Jesper Strandelin, Kiruna IF 

Kiruna lyckades få stopp på sin hemska bortasvit i helgen och samtidigt plocka tre blytunga poäng som gör att man solidifierar sin position ovanför Allettan-strecket. Främst var 2-1 mot Vännäs resultatet av heroiskt försvarsarbete, där Strandelin var i allra högsta grad delaktig, men backen lämnade också sin backplats och dök upp framför motståndarkassen för att distinkt hänga den matchavgörande pucken. Viktigt för ett Kiruna som så här långt under säsongen haft svag poängleverans från backplats.

* Gustav Berglund, Karlskrona

Det syns inte så mycket i poängprotokollet (än), men den Detroit-draftade backen börjar mer och mer ta kliv fram som den nyckelback han kan vara för Karlskrona den här säsongen. I den tuffa toppmatchen mot Nybro (seger 2-1) gjorde Berglund ett väldigt positivt avtryck. Offensivt kreativ med pucken och med ett härligt driv i spelet. Fler sådana insatser och det ser väldigt lovande ut i Blekinge.

FORWARDS:

* Albin Ivarsson-Hamberg, Nyköping 

Smärtan i en sargad fot har hållit honom borta under seriens första halva, men i veckan gjorde Nyköpings kulturbärare slutligen comeback och på vilket sätt han gjorde det. Ivarsson Hamberg pumpade in entusiasm i Nyköpings anfallsspel och svarade för två mål och två assist när Strömsbro demolerades med hela 7-0. En starkare säsongsdebut än så går knappast att göra.

* Nicklas Nousiainen, Väsby

Inför den gångna veckan hade den finländske centern skjutit ett mål. Nu står han på fem. I segermatchen mot Huddinge (4-2) gjorde Väsby som lag ett väldigt blekt och ointresserat intryck, men då klev 24-åringen som oftast får ta ett defensivt ansvar fram och visade vägen med två kassar (varav den ena matchavgörande). Av bara farten sköt han två nya mål i krossen av Enköping (8-1) på söndagskvällen. En demonstration av Väsbys imponerande bredd.

* Elias Jacobs, Nyköping

Det talas mycket om dunderdansken Søren Dietz-Larsen och visst, det är han som ska leda offensiven och han avgör många matcher för Nyköping. Men faktum är att lagets vassaste målskytt så här långt är Elias Jacobs med nio fullträffar. I veckan noterades han för tre nya kassar (på två matcher), varav de två sista kom sent och gjorde att Nyköping kunde kvittera och vända mot Vallentuna. Dessutom behöver han inte många chanser för att näta. Jacobs står noterad för en makalös skottprocent på 42.86% så här långt under säsongen.

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

Best of oktober – här är månadens TIO mest sedda klipp på Instagram