Mjörnberg tar ut Veckans Lag – här är expertens val * Motiveringar om alla sex spelare * ”En majestätisk härförare”

Ny vecka, nytt Veckans Lag.

Varje måndag tar ju experten Mikael Mjörnberg ut sex spelare som presterat lite extra bra under förra veckans spel i ligan.

Här är Veckans Lag i Hockeyettan vecka 42. 

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Här är Mikael Mjörnbergs fjärde lag för säsongen – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Wictor Ragnewall, Troja-Ljungby

Den rutinerade 29-åringen har sin tränares odelade förtroende. Han är solklar etta i Troja-Ljungby och har stått varenda match så här långt, vilket kanske inte är så konstigt om man betänker resultatet. Han har spikat igen. Ragnewall gjorde ytterligare en stark helg när han höll nollan i fredagens hemmaföreställning mot Halmstad Hammers och sedan följde upp med att göra ytterligare en strong insats och bara släppa en ynklig puck i segermatchen borta mot Mörrum.

BACKAR:

* Anton Johannesson, HC Dalen

Den Winnipeg-draftade ynglingen har sinkats på karriärvägen av skadeproblematik och använder nu Hockeyettan som en språngbräda in i seniorhockeyn. Och som han gör det! 20-åringen har, med all rätt, fått idel lovord i säsongsupptakten och lämnar nu ytterligare en stark vecka bakom sig. Totalt blev det 2+3 över bortamatcherna mot Skövde och Mariestad, men poängskörden imponerar inte lika mycket som hans sätt att röra sig på isen och ständigt skapa ytor och möjligheter med sitt härliga spelsinne.

* Pontus Englund, Sundsvall

Fjorton sekunder, det var allt som behövdes för att den snitsige backen skulle sänka Kiruna IF i helgen. På den tiden hann Pontus Englund nämligen skjuta två mål och visa vägen mot seger för sitt Sundsvall. Dagen innan var han dessutom i allra högsta grad inblandad i lagets starka upphämtning mot Kalix. En majestätisk härförare för sitt lag med härlig teknik och spelsinne. Ett givet vapen i powerplay.

FORWARDS:

* Juho Liuksiala, Nybro

En av ligans riktigt stora artister hade stor show i veckan. Den vindsnabbe finländaren skrinnade ifrån Mörrum-försvaret och gjorde ett av sina två mål i matchen i ett urtjusigt friläge i onsdags och när Halmstad Hammers slogs tillbaka med 5-2 gjorde Liuksiala hattrick. Fem mål (och en assist) på två matcher i veckan, det blir inte så mycket spetsigare än så. Det är en fröjd för publiken att en spelare av den här klassen över huvud taget spelar i Hockeyettan. 

* J.D Dudek, Tranås 

Amerikanen har plockats till Tranås för att vara spets, men haft det lite trögt med poängfabrikationen i inledningen av serien. Men borta mot Lindlöven i veckan var det proppen ur. 26-åringen hittade plötsligt stämmet och imponerade med tre mål och två assist. Då är man så klart given i Veckans lag.

* William Johannesson, Forshaga

26-åringen har uppenbarligen en tendens att göra sina mål och poäng i klump. När han värvades till Forshaga och Hockeyettan-debuterade i januari 2019 gjorde han hattrick i sin första match. I onsdagens 7-6-seger (efter förlängning) mot Surahammar var det dags igen och Johannesson fick fart på säsongens poängskörd på riktigt. Men inte nog med att han sköt ett hattrick, han fanns också på plats på kontoret och skickade in de viktiga puckarna när han satte både 5-6 och 6-6 i värmlänningarnas imponerande upphämtning. När det väl händer, då händer det ordentligt för Johannesson.

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

Superguide 22/23 – ALLT du behöver veta om säsongen * Strecken i tabellerna * Spelschemat * Play off & kval